Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

10 september 2019

Het is zover: alle kavels voor de veiling van 23 t/m 26 september staan op de site en het bieden is al begonnen. De 3150 kavels hebben we kunnen verdelen over 7 zittingen waarbij we 5 zittingen weer in de zaal doen met Live streaming en 2 zittingen met het Timed Online systeem waaronder een  mooie collectie Goud en Zilver. Een enorm aanbod met diverse bijzondere verzamelingen waaronder een collectie Heiligenbeelden met aanverwante artikelen zoals een kazuivel, crucifixen en een paar antieke kerkklokken. Veel te koop dus in deze veiling.
Wilt u op uw gemak eens lezen hoe de diverse mogelijkheden om te bieden werken? Klik dan HIER en dan wordt het helemaal duidelijk. Wilt u weten wanneer de kavels precies geveild gaan worden, klik dan op deze LINK. Hier kunt u tevens de data voor de veilingen van 2020 bekijken.

Kijkdagen

donderdag 19 september 11.00-17.00
vrijdag 20 september 11.00-17.00
zaterdag 21 september 11.00-17.00
zondag 22 september 11.00-17.00
Veilingen

maandag 23 september 19.00 uur en volgende dagen

Meten is weten en dat kunt u zeker doen bij Derksen Veilingbedrijf. Wist u dat we een grote verzameling binnen hebben gekregen met meetinstrumenten uit een particuliere verzameling? Het meten van tijd, vermogen, spanning, afstand en andere eenheden is een wetenschap van meer dan 300 jaar oud. Wij hebben een mooie collectie van diverse instrumenten die u in de rubriek "Meetinstrumenten" kunt aantreffen. Bekijk maar eens de globes, microscopen, scheepsloggen en scheepskompassen, antieke handkompassen, zeekijkers, weegschalen en andere prachtige instrumenten waarvan u zeker verbaasd zult staan dat ze bestaan. Daarnaast is er een mooie verzameling van antieke gewichten en aambeelden.

In de aanstaande veiling is ook een grote collectie klokken opgenomen uit diverse nalatenschappen. Naast 2 prachtige staande Amsterdamse klokken waarvan er één is uitgerust met een speelwerk met het Wilhelmus, hebben we een prachtige miniatuur tafelklok aangetroffen uit ca. 1750 en een mooie Engelse tafelklok. Voor liefhebbers van de tijd hebben we diverse antieke comtoise-, staart-, stoel- en tafelklokken, prachtige pendulestellen en hele bijzondere horloges.

Naast al deze instrumenten zult u tijdens de komende kijkdagen nog meer verzamelingen tegenkomen waaronder postzegels en munten. Onlangs werd ons een mooie collectie briefgeld wo. tonnen Duits geld, Nederlandse munten en penningen aangeboden waaronder vele zilveren herinneringsmunten in cassette. Heeft u al eens gehoord van het "Wadden vijfje..."? Nee..? Ga dan maar eens naar de rubriek "Postzegels en munten". Toch wel bijzonder dat je op een veiling met geld, geld kunt kopen.

Veilingbedrijf Derksen staat al zo'n 75 jaar bekend om het grote aanbod van beeldende kunst waaronder schilderijen. Ook dit keer is het aanbod heel groot en enorm divers. Mooie werken van Nederlandse kunstenaars als Klaas Gubbels, Arnout van Gilst, Geo Poggenbeek, Hendrick Hulk, Jan Knikker jr, A J Zwart, Niek van der Plas, Ype Wennig en vele andere 19e en 20e eeuwse schilders. Mijn persoonlijke liefde gaat uit naar kavel 33, een olieverfschilderij van Barend Gael (Haarlem 1620/1630 - Amsterdam 1687) voorstellende reizigers in een landschap, buitenmaat 110x97 cm, zie hierboven een detail van het werk. Nieuwsgierig geworden...? Gewoon even naar onze site gaan.

De trots van Arnhem, de Grote of Eusebiuskerk op het Kerkplein in Arnhem is bijna uit de steigers. Er is heel hard gewerkt om de restauratie van de kerk af te krijgen voor de herdenking van De Slag om Arnhem, 75 jaar geleden. Omdat wij als enige veilingbedrijf in Arnhem en als oudste veilingbedrijf van Gelderland ons zeer verbonden voelen met deze "Oude dame", zijn wij lid geworden van de Club van 75 en dragen financieel bij aan de restauratie van de vele luchtboogbeelden. Een prachtig project waar wij dan ook trots op zijn. Bekijk maar eens de website om te zien wat er zoals gedaan wordt. Klik HIER voor meer info.

Arnhem en omgeving staat deze maand volop in het teken van de Slag om Arnhem / Airborne. Er worden veel evenementen georgansieerd in Wolfheze, Oosterbeek en Arnhem. Als Arnhems Veilinghuis dragen wij deze 75-jarige herdenking een warm hart toe en willen u hier ook in meenemen. Voor de eerste 25 mensen die op één van de kijkdagen zich melden bij onze informatiedesk met het woord "Airborne" hebben wij een heerlijke fles rode wijn klaarstaan. In samenwerking met Wijnkoperij Henri Bloem op de Amsterdamseweg willen wij financieel ons steentje bijdragen om diverse evenementen mogelijk te maken. Wilt u weten welke evenementen er georgansieerd worden? Klik dan even HIER.

Genoeg geschreven, tijd om het aanbod op onze site te bekijken. Wist u dat als u nu nog geen biedingen wilt plaatsen, u wel uw favorieten kunt aanvinken? Eerst even inloggen en vervolgens op de "Ster" klikken die naast het kavelnummer staat. Zo kunt u eenvoudig uw favorieten beheren en biedingen plaatsen. Let er wel op dat het plaatsen van een bod bindend is. Hierboven ziet u een detail van een prachtig vaasje van Rozenburg Den Haag. Van deze fabriek kunt u ook schotels en vazen aantreffen. Veel porselein en aardewerk wordt geveild op donderdagavond 26 september, een zitting met 540 kavels. Een lange zit voor een prachtig aanbod.

Wij wensen u veel kijkplezier op de site maar hopen u uiteraard op één van de komende kijkdagen te mogen verwelkomen. Wij kijken er naar uit.

Hartelijke groet uit Arnhem

Namens het hele team
Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem