Kopen op een veiling

Bieden tijdens een zaalveiling.
Er is voor elk wat wils op de veilingen van Derksen Veilingbedrijf, het “Arnhems Veilinghuis”: modern, antiek, van meubilair tot juwelen. In onze cloud-catalogus vindt u de actuele items. Ook tijdens de kijkdagen kunt u zien wat er op de komende veiling geveild wordt.

Kopen op een veiling is voor jong en oud een opwindende ervaring, omdat een veiling per opbod verloopt. Goederen worden, door de slag van de hamer, aan de hoogste bieder verkocht.

Een veiling is daarom niet alleen interessant voor handelaren en antiquairs, maar ook voor verzamelaars en andere particulieren. Het is niet alleen een spannend gebeuren om te volgen, maar kan er ook toe leiden dat u met een verrassende aankoop naar huis gaat. Om uw kansen zo groot mogelijk te maken, biedt Derksen Veilingbedrijf diverse mogelijkheden om te bieden.

  • U biedt via het Live streaming systeem mee van thuis uit. Toegang tot de veilingzaal is niet mogelijk tenzij er bijzondere redenen zijn, dan uitsluitend op verzoek. Uw registratie als klant wordt gedaan doormiddel van het uitgeven van een biednummer. Deze wordt automatisch door het veilingsysteem aan u toegewezen.
  • U geeft online via onze website een maximaal bod op. Dit is mogelijk tot een uur voor aanvang van de betreffende zitting. Dit is een koopopdracht waarbij de veilingmeester voor u meebiedt. De veilingmeester zal voor u proberen het kavel zo voordelig mogelijk aan te kopen. Biedingen dienen een veelvoud van 5 euro te zijn.
  • Bij sommige objecten in het hogere prijssegment bestaat de mogelijkheid om telefonisch mee te bieden. Graag lichten wij de mogelijkheden persoonlijk aan u toe.
  • U biedt online live mee tijdens de veiling. U dient hiervoor ruim voor aanvang van de zitting te zijn geregistreerd.

Bieden tijdens een Timed Online veiling.
Deze veilingsessie gaat geheel via het internet. Via een zo genaamd Timed-Online veilingsysteem. De veiling loopt circa een week en stopt op een aangegeven tijd. Alle kavels zijn te zien tijdens de kijkdagen en in een online catalogus met afbeeldingen en richtprijzen. Na het aanmaken van een account kunt u de gehele week biedingen achterlaten. Uiteindelijk wordt het pas echt spannend in de laatste minuten. Wanneer iemand in de laatste 5 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 5 minuten verlengd, zo heeft de tegenpartij weer voldoende tijd om een hoger bod uit te brengen.
Er is geen mogelijkheid in de zaal mee te bieden. Om via onze website mee te bieden dient u te zijn geregistreerd als klant. (registraties worden verwerkt tot één uur voor de sluitingstijd)
Biedingen worden altijd behandeld als “auto bod” waarbij de computer voor u meebiedt tot het door u opgegeven maximum. Indien uw bod wordt overboden krijgt u hiervan bericht per e-mail.
Alle biedingen zijn bindend en kunnen niet worden ingetrokken.

Verkocht!
Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk over uw aankoop beschikken. Goed nieuws: u kunt telefonisch een afspraak maken om uw aankopen op te halen. Bij de kassa wordt op vertoon van uw biednummer een nota uitgedraaid of u ontvangt deze via de mail. Na betaling is de aankoop uw eigendom. Contante betaling is niet mogelijk. U kunt uw aankopen ook op een ander tijdstip ophalen. Dit kan uitsluitend na het maken van een telefonische afspraak, 0264421498. Data en tijden kunt u HIER terugvinden. Voor latere afhaaltijden kunt u uiteraard met ons een afspraak maken.

Kosten.
Het bedrag waarvoor u uiteindelijk iets koopt bestaat uit de veilingprijs en de veilingkosten. Derksen Veilingbedrijf berekent 30% opgeld (veilingkosten).

Transport en verzending.
Derksen Veilingbedrijf kan u assisteren met het transport of verzending van uw aankopen indien u deze zelf niet kunt of wilt ophalen. Voor verzending van pakketten wereldwijd maken wij gebruik van PostNL of DPD. De kosten voor verzending zijn afhankelijk van bestemming, gewicht en afmetingen. Tarieven kunt u op onze website terugvinden onder “Verzendkosten”.

Het transport van meubelen en grotere objecten kan ook verzorgd worden. Deze kosten worden op uurtarief aan u doorberekend. Voor transport buiten onze regio en naar het buitenland maken wij gebruik van externe transporteurs. Graag adviseren wij u om tot de beste oplossing te komen.

Veilingvoorwaarden.
Op alle veilingen georganiseerd door Derksen Veilingbedrijf gelde de Algemene Voorwaarden die u op onze site aan kunt treffen. Hier treft u tevens het reglement aan betreffende het Volgrecht. Iedereen die op welke wijze dan ook deelneemt aan een van onze veilingen dient op de hoogte te zijn van deze voorwaarden en gaat hier mee akkoord.