Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

9 september 2022

Onze septemberveiling staat voor de deur en omvat bijna 3000 kavels, waaronder een Volvo uit 1969 en een aantal koetsen. De kavels zullen verdeeld worden over 9 zittingen, waarvan er 7 Live worden gestreamd vanuit de veilingzaal zonder publiek. Het aanbod is heel divers en ondanks de beperkte ruimte die we op dit moment hebben vanwege de verbouwing, is het een hele mooie veiling geworden. Voor een directe link naar onze catalogus kunt u HIER klikken.
Bezoek aan de kijkdag is nog steeds op afspraak en ook voor het ophalen van uw aankopen dient u een afspraak te maken. Naast het inplannen van uw bezoek kunt u alle informatie over kijk-, veiling- en afhaaldagen bekijken op DEZE pagina. De gedrukte versie van onze catalogus zal komende week online gezet worden en een digitale impressie heeft u ook nog van ons tegoed.

Kijkdagen

donderdag 22 september 10.00-16.00 uur
vrijdag 23 september 10.00-16.00 uur
zaterdag 24 september 10.00-16.00 uur
zondag 25 september 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 26 september 19.00 uur en volgende dagen

Er wordt hard gewerkt

Achter deze muur wordt door een heel team heel hard gewerkt om de kantoren te verbouwen. Dat houdt in dat we tijdelijk onze eigen werkplekken op een andere plek moeten plaatsen en dat we overlast hebben van geluid, stof en parkeergelegenheid. Dat is dan ook de reden waarom we de veiling van september 2 weken hebben opgeschoven. Het kan dus zijn dat u bij uw bezoek aan de kijkdagen verrast zult zijn door de nieuwe situatie. Als alles volgens planning verloopt zal de veiling van november meer ruimte bieden en kunt u een blik werpen op het eindresultaat. Bij deze alvast excuses voor de overlast.

Gevarieerd aanbod

Op maandagavond 26 september zullen we onze eerste zitting houden met daarin meubelen en klokken. Op dinsdag 27 september zal de veiling van de kunst gehouden worden. Dit aanbod is zeer divers. Hierboven ziet u een detail van kavel 301, anoniem, stadsgezicht ca. 1860. Als u door de site bladert, zult u ook een aantal Indische werken tegenkomen en een prachtige houtsnede van M C Escher. Totaal zullen we 330 werken gaan veilen, dus er is voldoende keus voor iedereen.

Veiling porselein en Aziatica

Op woensdagavond 28 september zullen we de inhoud van onze vitrinekasten gaan veilen. Uniek zijn zeker de 7 porseleinen beeldjes van Meissen van de Affenkapelle, waarvan u hierboven een detail ziet. Bij sommige beeldjes staat de aanschafprijs nog op de onderzijde. Schrik niet als u een prijs ziet staan van 1.800 euro voor 1 beeldje. We beschikken ook over een enorm porseleinen beeld van een ijsbeer, ook uit de fabriek van Meissen.
Op donderdagavond 29 september zullen we de zitting houden van het Aziatica. 185 kavels zullen de revue passeren waaronder een groot aantal bronzen beelden en prachtig Chinees porselein

Design en moderne kunst

Op vrijdagavond 30 september wordt de veiling van Design en moderne kunst gehouden. We zullen beginnen met een heel mooi werk van Andy Warhol gevolgd door een werk van Corneille. Al snel zullen de meubels aan bod komen waaronder een bijzonder mooie loungefauteuil van Charles en Ray Eames. Hierboven ziet u een detail van een prachtige bank, ontwerp Martin Visser voor Spectrum. Omdat we steeds meer internationale klanten hebben voor deze rubriek zal deze zitting Live gestreamd worden met maarliefst 5 internationale platforms. Een unieke veiling dus die u zeker niet mag missen.

Zittingen Timed Online

Op zaterdag 1 oktober lopen er 2 zittingen om 19.00 uur af die via het Timed Online systeem werken. Geen veiling dus vanuit de zaal gestreamd, maar een klok die aftikt en uiteindelijk wordt de hoogste bieder bekend. Deze zittingen bevatten 670 kavels in de "Brocante" veiling en 380 kavels met goud en zilver. Nog nooit is het aanbod van sieraden uit nalatenschappen zo groot geweest. Bekijk maar eens het aanbod van ringen, colliers, armbanden en ook een mooie collectie gouden munten.

Tot zover onze nieuwsbrief, veel plezier bij het bekijken van de digitale catalogus en succes met het plaatsen van uw biedingen.
Als u gebruik wil maken van de kijkdagen, vergeet vooral niet om via de site een afspraak te maken.

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem