Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

8 november 2022

Najaarsveiling

Alle kavels voor de veiling van 21 t/m 26 november staan online en het bieden is al begonnen. Ook dit keer weer 9 zittingen waarvan er 7 Live gestreamd worden vanuit de zaal, nog steeds zonder publiek. Als object voor deze veiling hebben we gekozen voor een prachtig schilderij van Henriëtte Ronner Knip waarover ik in het komende magazine wat meer zal vertellen. Voor een bezoek aan de kijkdagen hoeft u GEEN afspraak meer te maken.  U bent van harte welkom op één van onderstaande data. De veiling omvat ca. 2300 kavels met voor elk wat wils. Ook zullen we komende week een YouTube filmpje maken om u op onze eigen manier een indruk te geven van de komende kijkdagen. Meer informatie over de gehele veiling kunt u HIER vinden zoals de tijden, kosten etc.

Kijkdagen

donderdag 17 november 10.00-16.00 uur
vrijdag 18 november 10.00-16.00 uur
zaterdag 19 november 10.00-16.00 uur
zondag 20 november 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 21 november 19.00 uur en volgende dagen

Veiling meubelen en klokken

We zullen deze najaarsveiling beginnen met de zitting van meubelen en klokken. Deze zitting bevat ook een groot aantal lampen, spiegels en muziekinstrumenten waaronder een vleugel / piano in een palissander fineer kast, 180 cm, Gaveau, Paris, serienummer 79036, aanschafdatum 26 april 1926. Het leuke is dat de originele aankoopnota ook aanwezig is. Als u geïnteresseerd bent in klokken, dan moet u zeker de kavelnummers 296 en 297 bekijken, juweeltjes...

Mooi aanbod schilderijen

Hierboven ziet u een detail van het werk van Charles Henri Joseph Leickert (1816-1907), landschap met vaart met rechts een ophaalbrug en een huis met steiger bij molen en passanten, links huizen met trapgevels en passanten op een zonnige dag, doek 78x115 cm in een klassieke goudkleurige lijst, buitenmaat 142x105 cm. Van deze schilder is er ook een Hollands winters landschap, zelfde maat, zelfde herkomst; nalatenschap familie van Asten, textiel industrieel te Brabant. Dir werk staat nog op foto's van het interieur gemaakt in de jaren 30. Prachtige werken die we op dinsdag 22 november zullen veilen met nog veel meer uit deze en andere nalatenschappen. Op deze avond zullen we 340 kavels kunst gaan veilen.

Verzamelingen en meer

Op woensdagavond zullen we de vitrinegoederen gaan veilen zoals porselein, kristal en divers aardewerk waaronder objecten van De Porceleyne Fles uit Delft. Wie kent niet het fraaie Delfts blauw, wereldberoemd en een gewild verzamelobject voor veel mensen. De tegel hierboven herkent u misschien niet direct als Delfts, maar het is zeker afkomstig uit deze fabriek. Herkent u het wel, dan zal uw interesse zeker gewekt zijn.

Op donderdagavond zullen we een kleine zitting organiseren met objecten die vallen onder de categorie Aziatica bestaande uit porselein, brons, jade, glas, cloisonné en textiel. Wie de vorige veiling Live gekeken heeft, weet dat dit de zitting is waarbij er verrassende resultaten bereikt kunnen worden door de vele bieders uit de hele wereld, waaronder een groot aantal Chinese verzamelaars.

Tapijten en veel meer....

Op vrijdagmiddag 25 november kunt u deelnemen aan de veiling van het "klein antiek" en tapijten. Altijd een interessante zitting met de meest uiteenlopende objecten. Van tuinhek tot theestoof, van David tot Oryx en van Kelim tot vogelkooi. Kortom, een hele leuke zitting met 220 kavels met voor elk wat wils.

Zitting vrijdagavond 25 november

De laatste veiling die we in de najaarsveiling Live zullen streamen zal, zoals gebruikelijk, de veiling van Design en moderne kunst zijn. Deze veiling omvat maar liefst 260 kavels; uiteenlopend van een Seeburg jukebox, werken van Klaas Gubbels, Hendrik Gooijer en Jan Cremer. Wat meubels betreft zult u bekende namen tegenkomen als Tjerk Reijenga, Joe Colombo, André Cordemeyer, Cees Braakman, Frank O. Gehry en vele anderen. Over de 2 stoelen van het ontwerp van Bas van der Pelt kunt u in het het komende magazine meer lezen.

Goud en zilver en brocante

Op zaterdag 26 november lopen 2 zittingen via het Timed Online systeem af. Het gaat om de zitting van de "Brocante", onze inboedelveiling en de zitting van het goud en zilver waaronder deze witgouden fantasiering, 18-krt., bezet met centraal een kunziet met daaromheen 50 briljant geslepen diamanten. Met de feestdagen in het vooruitzicht mag u deze rubriek niet missen.

Genoeg gelezen, tijd om naar de catalogus te gaan om al het moois te bekijken en uw biedingen te plaatsen. Om direct naar de catalogus te gaan, kunt u HIER klikken.

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem