Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

7 november 2019

De zalen zijn weer rijk gevuld met prachtige kavels Kunst, Antiek, Design, Curiosa en Goud en Zilver en het bieden kan beginnen. In een maand tijd hebben we weer een collectie kunnen samenstellen van ruim 2600 kavels verdeeld over diverse zittingen. De indeling van de kavels en alle informatie over de kijkdagen, veilingmomenten en kosten kunt u HIER aantreffen. Ook aan deze veiling kunt u weer Live deelnemen van thuis uit via onze Live Streaming. Wilt u op de hoogte blijven van onze dagelijkse werkzaamheden en bijzondere vondsten, volg ons dan op Instagram of Facebook. Alle kavels staan inmiddels online dus ga snel naar onze website om het in alle rust te bekijken.

Kijkdagen

donderdag 14 november 11.00-17.00
vrijdag 15 november 11.00-17.00
zaterdag 16 november 11.00-17.00
zondag 17 november 11.00-17.00
Veilingen

maandag 18 november 19.00 uur en volgende dagen

Als object van de veiling hebben we dit keer gekozen voor een vederlichte verzameling, een collectie bijzondere oude veren, afkomstig uit de inventaris van de firma J B T Feldbrugge, groothandel in hoeden, veren, linten, zijde, fluweel enzovoorts van de Grote Markt te Groningen. Wilt u weten wat Christie's, Musée des Arts Décoratifs du Louvre in Parijs, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Chanel, Jan Taminiau, RTL4 en Derksen Veilingbedrijf hier mee te maken hebben, kom dan zeker kijken op de kijkdagen en lees in de catalogus meer over deze unieke collectie.

In de komende veiling kunt u weer veel kunst aantreffen waaronder een prachtige aquarel van Herman Bogman (1890-1975), zie detail hierboven. Veel kunst op doek waaronder werken van Kees Bol, Charles Dankmeijer, Jan Voerman, over deze 3 kunstenaars zal ik meer vertellen in ons komende magazine, werken van Klaas Gubbels, Piet Zwiers, Frits Ohl, Jan Sierhuis, Cornelis Raaphorst, Toon Koster, Bernard Koldewij, Hendrikus Elias Roodenburg, 2 werken van David Adolf Constant Artz en 2 prachtige eigentijdse werken van Merab, Gagiladze, deze 2 werken moet u zeker bekijken op de site.

In de komende veiling zijn er ook weer wat kavels met speelgoed waaronder de schaalmodel locomotief die u hierboven ziet (80 cm lang...) en een zeer uitgebreide blikken treinbaan van Märklin ca. 1935. Verder is er nog blikken speelgoed, toverlantaarns en andere leuke items waarbij mannen weer jongens worden.

Een tip van de veilingmeester c.q. sponsor, is zeker de tentoonstelling "Het Veluwse landschap in beeld". Een mooie samenwerking tussen het Noord Veluws Museum en Museum Veluwezoom. Om een goed beeld te geven van de kunstenaarskolonies op de Zuidelijke en Noordelijke Veluwe hebben de musea hun handen in elkaar geslagen en 2 prachtige tentoonstellingen samengesteld. Rond 1900 zijn Renkum en Nunspeet boeiende plaatsen geweest voor vele kunstenaars. Een lezing die u zeker niet mag missen is die op maandag 20 januari 2020 op kasteel Doorwerth. Ulbe Anema en Dick van Veelen, beiden verbonden aan Museum Veluwezoom, verzorgen een lezing over de kunstenaars van kunstvereniging Picutra Veluvensis. In kasteel Doorwerth kunt u tot 26 januari terecht en tot 15 maart is de tentoonstelling in Nunspeet. Meer informatie kunt u lezen op de SITE van Museum Veluwezoom.

Met de feestdagen voor de deur is het zeker een goed advies om onze rubriek van goud en zilver eens goed te bekijken. Naast zilveren gebruiksvoorwerpen zoals mandjes, kandelaren en bestek is er een ruime keus aan sieraden, wit- en geelgoud, zilver en zelfs met platina. Deze zitting loopt zoals gebruikelijk via het Timed Online systeem en de sluiting van de 7000-serie begint op woensdagavond 20 november 20.00 uur. U heeft dus nog ruim de tijd om uw keuze te maken.

Ik wens u veel kijkplezier op onze site en veel succes met het plaatsen van de biedingen

Wij kijken uit naar de kijkdagen en naar de ontmoeting met u en noteer ook alvast de datum voor de eerste veiling van het nieuwe jaar in uw agenda: 10 t/m 13 februari 2020.

Hartelijke groet uit Arnhem

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem