Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

4 september 2020

Beste mensen,

Onze website staat bol met mooie en bijzondere objecten, in totaal 2900 kavelnummers. Een mooie en gevarieerde collectie is bij elkaar gebracht in de afgelopen tijd en het wordt hoog tijd om te gaan veilen. Dit zullen we doen tijdens onze 6 Zaal / Live zittingen waarbij een beperkt aantal mensen in de zaal aanwezig kan zijn, aangevuld met een onbeperkt aantal mensen die van huis uit Live de veiling kunnen volgen en mee kunnen bieden. We hebben de Live Streaming verder uitgebreid. Naast Lot-Tissimo en LiveAuctioneers zullen we ook verbonden zijn met The Saleroom, een platform in Engeland. Ook zijn er 2 zittingen die via het Timed-Online systeem zullen verlopen: de zitting van het goud, het zilver, de sieraden en de verzilverde voorwerpen en de zitting van de brocante goederen. Alle goederen zijn voorzien van een kavelnummer en het bieden kan beginnen. Met deze LINK gaat u direct naar de catalogus.

Kijkdagen

donderdag 17 september 11.00-17.00 uur
vrijdag 18 september 11.00-17.00 uur
zaterdag 19 september 11.00-17.00 uur
zondag 20 september 11.00-17.00 uur
Veilingen

maandag 21 september 19.00 uur en volgende dagen

5 september 1945

Nee, het ligt niet aan uw scherm, maar met deze nieuwsbrief willen wij u mee terugnemen naar 1945, vandaar de opmaak in sepia. Hierboven ziet u John Carel Derksen, de oprichter van Derksen Veilingbedrijf. Op 5 september 1945 werd de allereerste veiling van Arnhem en ook van Gelderland gehouden op de Amsterdamseweg. Dit was het begin van inmiddels 75 jaar veilen van kunst, antiek, inboedelgoederen en van complete horeca inventarissen. Met dankbaarheid en trots kijken wiij nu in 2020 terug op een rijke geschiedenis. Meer over het ontstaan van het veiligbedrijf kunt u straks lezen in het magazine dat komende week op onze site te bekijken is. Maar wat is een jubileum, wat is een geschiedenis zonder toekomst? Daar hebben we de afgelopen tijd ook over nagedacht en komen tot de conclusie dat we met veel passie en enthousiasme onze service en kwaliteit nog verder willen verhogen. Daar hebben we ook u bij nodig. De eerste stap zal nu de komende veiling zijn, een mooie veiling met een ongekend aantal kavels. Bekijk het aanbod de komende tijd maar eens goed.

Kunst in de veiling

Het aanbod van kunst is ook deze keer groot. Naast een mooie collectie bronzen beelden van de Arnhemse kunstenares Reny de Graaf zult u veel schilderijen aantreffen van 19e en 20e eeuwse schilders. Het plaatje hierboven laat een heel mooi en fijn werk zien van Louis van Soest. Naast de werken van olieverf op paneel of doek, zijn er veel mooie aquarellen, achterglasschilderingen en is er een grote collectie grafiek in de veiling. Deze keer hebben we een selectie van ca. 100 werken uitgekozen om op te hangen zodat u ze tijdens de kijkdagen goed kunt bezichtigen. De overige werken hebben we zorgvuldig in vakken gezet zodat ze snel gepakt kunnen worden om ze u te laten zien tijdens de 4 kijkdagen.

Veiling van textiel en tapijten

Op onze site staan bijna 100 kavels met mooi textiel, handgeknoopte perzen en tapijten. Naast vloer- en tafelkleden treft u in de komende veiling ook wandkleden en een prachtige jas aan. Ook dit keer zullen we de tapijten live veilen in de zaal met tevens streaming om zo ook de buitenlandse verzamelaars te kunnen bedienen. Omwille van de ruimte hebben we alle kleden opgerold. Op de website ziet u meer detailfoto's en mag u uitgaan van een goede beschrijving. Alleen kleedjes, kleiner dan 100x50 cm kunnen we tijdens de kijkdagen voor u uitrollen, de overige kleden helaas niet. We hebben wel een kleine selectie gemaakt van ca. 10 kleden die we uitgelegd hebben in de veilingzaal zodat ze tijdens de kijkdagen beter te bekijken zijn.

Veiling van goud en zilver

Onze "Schatkamer" is rijkelijk gevuld met goud en zilver. We hebben de komende veiling wel een kleine wijziging aangebracht. De bijzondere sieraden en de nieuwe sieraden, ca. 50 kavels, zullen we Live gaan veilen op woensdagavond 23 september, aanvang 19.00 uur. U kunt dan in de zaal of thuis Live meebieden. De kavels die niet verkocht zullen worden, zullen dezelfde avond toegevoegd worden aan de zitting van het goud en zilver dat via ons Timed Online systeem zal verlopen. De sluiting van deze veiling zal starten op zaterdagavond 26 september 19.00 uur. Zo heeft u nog meer kans om een mooi sieraad aan te schaffen.

Veiling van Design

Mocht u de website nog niet bekeken hebben, dan zult u zeker verrast en verbaasd zijn over het aanbod Design. Maar liefst 300 kavels met meubelen, verlichting, accessoires en kunst uit de periode die we Modernisme en Post Modernisme noemen. Op onze eerste verdieping zult u zich wanen in de jaren 60 en 70 en zullen zeker de 50'ers en 60'ers onder u veel herkenning beleven. In de afbeelding hierboven ziet u een detail van een lamp, ontwerp Joe Colombo. Van deze ontwerper kunt u meer aantreffen w.o. een stoel model Elda, vernoemd naar zijn vrouw. De veiling van het Design wordt gehouden op vrijdagavond 25 september, aanvang 19.00 uur.

Nog steeds belangrijke maatregelen

Ook deze veiling zullen wij op advies van het RIVM de volgende maatregelen hanteren om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen voor u, voor de andere bezoekers en voor ons als team:

Kijkdagen:

 •    Het bezoeken van de 4 kijkdagen kan uitsluitend op afspraak. U kunt zelf een afspraak inplannen, via deze LINK
 •    De afspraak die u inplant, nadat u bent ingelogd, is voor 1 persoon en per half uur. Als u met meerdere personen wil komen, dient u deze mensen ook per persoon aan te melden
 •    Blijf thuis als u verkouden bent of griepklachten heeft
 •    Kom niet te vroeg, dus kom het liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen. Houd u aan de maximale bezoekduur
 •    Bij binnenkomst wordt u door één van onze medewerkers verwelkomd. Hij of zij zal u een aantal vragen stellen om zo een gezondheidscheck uit te voeren
 •    Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn, moet u bij binnenkomst uw handen desinfecteren met handalcohol die wij beschikbaar stellen. Wij verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken
 •    Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze teamleden
 •    Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op
 •    Volg de aangegeven looproute
 •    De meeste schilderijen staan in een stelling. Noteer thuis de kavelnummers die u wil bekijken.
 •    Ga voorafgaand aan uw bezoek thuis naar het toilet
 •    Verlaat na uw bezoek het veilingpand via de uitgang die wordt aangegeven
Veilingmomenten:
 •    Blijf zoveel mogelijk thuis
 •    Volg de veiling Live en plaats hier uw biedingen tijdens de veiling
 •    Het bezoeken van de zaalveiling kan uitsluitend op telefonische afspraak 0264421498
 •    Kom niet als u verkouden bent of griepklachten heeft
 •    Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze teamleden
 •    Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op
Afhaalmomenten:
 •   Het plannen van een afhaalmoment kan uitsluitend op telefonische afspraak 0264421498
 •   De betaling kan uitsluitend vooraf via de bank worden gedaan maar u kunt ook aan het loket pinnen
 •   Contante betaling is niet mogelijk
 •   Houd uw bezoek zo kort mogelijk
 •   Maak zoveel mogelijk gebruik van onze verzendservice, de tarieven kunt u HIER bekijken
 •   Volg altijd de aanwijzingen van ons personeel op

Uiteraard kunt u ons een verzoek mailen om meer foto's van een kavel te sturen en/of een conditierapport.
Met deze regels kunnen wij u een veilig bezoek aan ons veilingbedrijf aanbieden.

Wilt u direct naar onze catalogus, klik dan HIER

Wij wensen u veel kijkgenot op onze site, hopen u zeker welkom te heten op één van de kijkdagen en kijken uit naar een hele mooie, gezellige en veilige veiling.

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem