Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

29 januari 2020

Met veel plezier sturen wij u deze nieuwsbrief om u te laten weten dat de veilingzalen, verdeeld over 3 verdiepingen, weer rijk gevuld zijn. Maar liefst 2850 kavels hebben wij voor u verdeeld over 4 dagen kijken, 4 dagen veilen en diverse dagen om thuis op uw gemak het aanbod te bekijken. U zult zeker versteld staan van het gevarieerde aanbod. Voor elk wat wils in deze voorjaarsveiling. Als object in the picture hebben we deze keer voor een schilderij gekozen met een portret van een man in bruine mantel. Misschien komen we er de komende tijd nog achter wie het is. We gaan er in ieder geval achter komen wie het dusdanig weet te waarderen dat hij of zij het hoogste bod uit zal brengen om dit mooie werk een nieuwe bestemming te geven.

Kijkdagen

donderdag 06 februari 11.00-17.00
vrijdag 07 februari 11.00-17.00
zaterdag 08 februari 11.00-17.00
zondag 09 februari 11.00-17.00
Veilingen

maandag 10 februari 19.00 uur en volgende dagen

Zoals we eerder aangegeven hebben, gaan wij onze Live Streaming verder uitbreiden. Via Lot-Tissimo en Live Auctioneers willen we meer internationale klanten laten weten wat Derksen Veilingbedrijf hen te bieden heeft. Dat houdt in dat we onze "Zaal-zittingen" iets kleiner zullen maken op de avonden om zo iets meer te wennen aan de uitbreiding van de techniek. Voor u als bieder en koper bij Derksen zal er niets veranderen. We hebben ook besloten om wat meer afhaalmomenten aan te bieden en zullen op de woensdagavond een extra zitting houden. Op woensdag 12 februari zullen we de collectie Lladro en het Aziatisch porselein figuurlijk onder de hamer brengen. Alle informatie over de nieuwe tijden kunt u HIER terugvinden.

De veilingzalen zijn weer rijkelijk gevuld met klassieke en moderne objecten en schilderijen. Naast werken van A J Koster, Chris Soer, Joop Kropff, Niek van der Plas, Jan Roëde, HCC Bogman en werken van Klaas Gubbels, treft u ook een aantal werken aan van de Deventer schilder Paul Bodifée (1866-1939). Van deze laatste schilder, en van Antoon Markus, Theo van Oorschot en Evert Moll, zal ik in het komende magazine iets over hun leven en werken schrijven. Hierboven ziet u een detail van het werk "Aan de treklijn" van Paul Bodifée, één van mijn favorieten. Wist u dat u op de site ook bij de kavels het sterretje kunt aanklikken om zo een lijst met favorieten samen te stellen en dat u deze lijst in uw eigen account ook kunt printen om mee te nemen naar de kijkdagen...? Nee..? Nu wel.

De veiling van februari 2020 bevat ca. 250 klokken. Een enorm, gevarieerd en mooi aanbod: staande klokken: Friese stoel- en staartklokken, kolompendules, bronzen tafelklokken, Schwarzwalderklokken, school- en stationsklokken en comtoiseklokken. Als u op de site gaat naar de rubriek "Klokken", dan weet u wel hoe laat het is. Naast deze collectie klokken bevat deze veiling ook diverse mooie antieke barometers.

Het aanbod van goud en zilver is ook deze keer weer heel divers en het is zeker de moeite waard om onze Schatkamer eens te bezoeken, mocht u dat nog nooit gedaan hebben. Naast zilveren gebruiks- en siervoorwerpen bevat de veiling ook een mooie collectie sieraden wo. deze 19e eeuwse broche bezet met diamanten en pareltjes. De veiling van het goud en zilver zal weer via het Timed Online systeem lopen. De sluiting van deze veiling start op woensdag 12 februari aanvang 20.00 uur. U kunt nu al uw biedingen plaatsen op onze site.

Als ons team op pad is om veilinggoederen op te halen komen ze de meest leuke, unieke en bizarre verzamelingen tegen. Ook in deze veiling kunt u weer een aantal verzamelingen bewonderen. Uit een inboedel uit het westen van het land komt een verzameling van ca. 250 olielampen. Heel bijzonder om een woning in te gaan waar je zoveel lampen aantreft. Ook in deze veiling hebben we een deel van de collectie Lladro beelden opgenomen. We zijn er bijna doorheen, in de veiling van april zullen we de laatste beelden gaan veilen uit deze inboedel.

Tot zover even de nieuwsbrief uit Arnhem, wij wensen u veel kijkplezier, succes met het opstellen van uw lijst(je) met favorieten en het plaatsen van de biedingen. We hopen u zeker weer te mogen ontmoeten op één van onze komende kijkdagen.

Tot dan.

Hartelijke groet,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem