Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

23 juni 2022

Onze zomerveiling staat voor de deur en omvat bijna 3200 kavels. Voor ons veilingbedrijf is dat weer een record. De kavels zullen verdeeld worden over 10 zittingen waarvan er 7 Live worden gestreamd vanuit de veilingzaal, zonder publiek. Het aanbod is heel divers en naar onze mening mooier dan die van de vorige veiling. Voor een directe link naar onze catalogus kunt u HIER klikken.
Bezoek aan de kijkdag is nog steeds op afspraak en ook voor het ophalen van uw aankopen dient u een afspraak te maken. Naast het inplannen van uw bezoek kunt u alle informatie over kijk-, veiling- en afhaaldagen bekijken op DEZE pagina.
Als u het gedrukte magazine wilt lezen, klik dan HIER

Kijkdagen

donderdag 30 juni 10.00-16.00 uur
vrijdag 01 juli 10.00-16.00 uur
zaterdag 02 juli 10.00-16.00 uur
zondag 03 juli 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 04 juli 19.00 uur en volgende dagen

Meubelen en klokken

Op maandagavond 4 juli zullen we de veiling beginnen met de rubriek meubelenen Klokken. Deze zitting bevat 230 kavels met kabinetten, kussenkasten, antieke eethoeken maar ook spiegels, lampen en een Bösendorfer vleugel. Daarna zullen we de zitting afsluiten met ca. 70 klokken waaronde pendules, staande horloges, klokkenstellen, Friese staartklokken en regulateurs.

Mooie collectie schilderijen

Hierboven ziet u één van de 4 werken van Rien Poortvliet die we in de komende veiling zullen veilen. Naast deze schilderijen ook hebben we ook een bronzen beeld gemaakt door deze kleurrijke man. Een aantal van deze werken komt uit een nalatenschap van iemand die Rien Poortvliet zelf gekend heeft en de liefde voor wild en kunst ook met hem deelde.
Uit een andere nalatenschap kwamen veel 18e en 19e eeuwse werken waaronder 5 schilderijen van Jan van Ravaenswaay (1789-1869), diverse werken van Jacob van Strij, Victor de Grailly, Pieter Gregoor en vele andere kunstenaars. Alle werken kunt u vinden door in onze catalogus de zitting "schilderijen" aan te klikken.

Glas, porselein en verzamelingen

De veiling van de vitrinegoederen zullen we ook dit keer houden op de woensdagavond. Met in deze zitting een mooie verzameling van porselein, glaswerk en verzamelingen. Hierboven zit u een detail van een bijzondere glazen schaal gemaakt door Peter Bremers (geb. 1957). Met bijna 300 kavels zal dit ook een mooie zitting gaan worden.

Aziatica

Op donderdag 7 juli zullen wij de rubriek Aziatica gaan veilen waaronder veel porselein en een wit porseleinen Guanyin beeld, daar is nu al veel belanstelling voor. Wij zijn benieuwd naar het veilingresultaat en hopen op net zoveel spannende momenten als in 2013 bij het veilen van een vergelijkbaar beeld.

Veiling Design en moderne kunst

De laatste zitting die we Live zullen streamen is de zitting van Design en moderne kunst op vrijdagavond 8 juli, 19.00 uur. Veel werk van bekende ontwerpers zult u aantreffen tijdens de kijkdagen en op de site, waaronder veel Scandinavisch. In de vorige veiling hadden we een aantal mooie werken van Hendrik Gooijer, ook in deze veiling hebben we weer mooie werken die afkomstig zijn uit zijn atelier.

Volgende veiling

Onze eerste veiling na de zomer zal zijn op 26 september en volgende dagen. Tijdens de vakantieperiode blijven wij gewoon open om u van dienst te kunnen zijn voor inbreng of taxaties. De veiling van september zal midden in onze verbouwing vallen dus zal het er anders uit gaan zien dan u van ons gewend bent. Hierboven ziet u een detail van een meubel dat ontworpen is door H P Berlage.

Tot zover onze nieuwsbrief, volgende week zal ik nog een herinnering sturen en weer een link voor het YouTube filmpje dat we één dezer dagen zullen opnemen.

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf