Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

22 januari 2021

Beste mensen,

Er is in de afgelopen weken door ons voltallige team hard gewerkt om de veiling van 8 t/m 14 februari op tijd klaar te krijgen, ook deze keer is het weer gelukt. Onze voorjaarsveiling omvat iets meer dan 3100 kavels en dat is een record.
Omdat we steeds meer internationale klanten krijgen, wil ik mij eerst even kort tot hen richten in het Engels:

Dear customer,
On the 8th of February our Art, Antique and Design auction will start. The catalogue is ready to be viewed at our website. We will sell 3100 lots, divided over 9 sessions that are held from 8 to 14 February. Besides our range of lots at the website of LiveAuctioneers, The Saleroom and Lot-tissimo we will also organize 2 Timed Online auctions that can only be followed through our own website. This will concern gold and silver objects and typical Dutch items. You can create an account at our website to place bids. If you were able to buy something through our Timed Online system there are no other costs besides the standard 29% buyers premium. Of course it’s also possible to check our catalogue at the website of Live Auctioneers, The Saleroom and Lot-Tissimo. Enjoy viewing our catalogue and placing your biddings. For our catalogue, click HERE

Kijkdagen

donderdag 04 februari GEEN
vrijdag 05 februari GEEN
zaterdag 06 februari GEEN
zondag 07 februari GEEN
Veilingen

maandag 08 februari 19.00 uur en volgende dagen

Maatregelen kijk- en veilingdagen

Ondanks de maatregelen die getroffen zijn om ons allen te beschermen tegen het Coronavirus, hebben we toch besloten om de veiling van februari door te laten gaan. Er zullen geen gebruikelijke kijkdagen zijn en de veiling zal vanuit de veilingzaal Live gestreamd worden zonder de aanwezigheid van publiek. Om u toch voldoende informatie te kunnen geven om aankopen te kunnen doen hebben wij de volgende tips voor u:

  • Bekijk de omschrijvingen en foto's goed op onze website
  • Vraag eventueel aanvullende foto's en/of conditierapport aan via de mail, dit kan HIER
  • Voor meer informatie over een object, neem telefonisch contact met ons op: 0264421498
  • Mocht dit nog niet voldoende zijn, dan bieden wij sporadisch de gelegenheid om na telefonische afspraak een adviesbezoek aan ons veilingbedrijf te brengen. Wij kijken samen met u naar een datum en tijd zodat u samen met één van onze mensen één of meerder objecten kunt bekijken.
De veilingzittingen zijn dus zonder publiek in de zaal. De zittingen die op maandag tot en met vrijdag gehouden worden, worden zoals gebruikelijk wel Live gestreamd. Er kan telefonisch meegeboden worden en u kunt via de site een maximaal bod in ons systeem plaatsen.
De zittingen van het Goud en Zilver en de "Brocante" veiling zullen via een Timed Online systeem aflopen en sluiten respectievelijk zaterdag 13 en zondag 14 februari. Alle informatie kunt u terugvinden op onze site, klik HIER
Het afhalen van de goederen zal ook deze veiling uitsluitend geschieden na telefonische afspraak.

Met deze tips en maatregelen kunnen we samen met u er weer een mooie en veilige veiling van maken.

Veiling van schilderijen

In deze veiling hebben we ca. 450 schilderijen opgenomen. Het grootste gedeelte zal Live geveild worden op dinsdagavond 9 februari aanvang 19.00 uur. Hierboven ziet u geen foto maar een olieverfschilderij van Walter Elst (geb. 1955) met titel "Aandachtige groenling", kavel 401. Daarnaast treft u op onze site een grote diversiteit aan van stijlen, leeftijden en voorstellingen. Bekende namen van schilders als Klaas Gubbels, Harrie Gerritz, G.J. Delfgaauw, P.G. Vertin, Henk Dekker, A.J. Zwart, Gerrit Gobell en een verzameling van 17 werken van de kunstenaar Ben van Londen. Over deze laatste schilder zal ik in ons magazine wat meer vertellen over het leven en het werk van Ben. Naast bekende namen ook een paar werken van amateur schilders waaronder Lucas, Wester, Poeder en van Bruggen, stuk voor stuk erg decoratief. Een gedeelte van deze werken zullen via het Timed Online systeem geveild worden. Deze zitting zal sluiten op zondag 14 februari, vanaf 19.00 uur.

Veiling van ivoor

Nog nooit is het aanbod van ivoor zo groot geweest als nu. Maar liefst 120 kavels met kruisbeelden, Afrikaanse en Aziatische beelden, lijstjes en vele andere objecten. De verkoop van ivoor is streng aan regels gebonden om de handel in ivoor te reguleren en de illegale slacht van dieren die met uitsterven bedreigd worden tegen te gaan. Wereldwijd is Cites in samenwerking met vele overheden hard aan het werk om te voorkomen dat we bijvoorbeeld straks een olifant alleen nog maar in een museum kunnen bekijken. Alle ivoren objecten zijn door mij als Gecertificeerd Register Taxateur onderzocht en er is door mij bij ieder kavel een certificaat opgemaakt. Mocht u in de toekomst een object weer willen verkopen, het certificaat is gekoppeld aan het object, niet aan de eigenaar of aan een veiling. De overheid controleert steeds meer op de aanwezigheid van een certificaat bij verkoop. Houd hier goed rekening mee.

Collectie Maastrichts aardewerk

Uit een particuliere nalatenschap is er in deze veiling een grote collectie Maastrichts aardewerk waaronder Petrus Regout en Societe Ceramique. Serviezen, sierschotels, vazen en vele andere zeer fraai gedecoreerde objecten uit de periode 1890 tot 1940. Mooi om te zien hoe er in de Limburgse hoofdstad een bloeiende industrie is geweest die prachtig aardewerk op de markt hebben gebracht.

Veiling van Design

Het aanbod van goederen uit de jaren 50, 60 en 70 is weer groot. Totaal omvat de zitting Design, die op vrijdagavond 12 februari om 19.00 uur gehouden zal worden, 265 kavels. Naast design zijn er ook diverse kavels moderne kunst en wat industriele goederen aanwezig. Met regelmaat wordt aan mij de vraag gesteld wat mijn voorkeur heeft en waar ik zelf enthousiast van word. Kijk maar eens naar kavel 3107, prachtig ontworpen en vormgegeven teakhouten bureau, een klassieker. Toen ik uitgenodigd was om deze inboedel te taxeren, hoopte ik al voorzichtig dat dit bureau niet in de familie zou blijven en dat wij het mochten veilen. Bekijk het aanbod in de rubriek Design maar, daar zult u vast veel herkenning aantreffen.

Extra veilingzitting

Omdat de veiling meer dan 3100 kavels omvat hebben we een extra zitting moeten toevoegen en wel op vrijdagmiddag 12 februari 14.00 uur. In deze zitting zullen we 3 blokken aanbieden: Antieke meetinstrumenten, verzameling oude radio's, klein antiek en decoratie. De zitting van het "Kleingoed", de zogenoemde dozen divers, is verplaatst van de vrijdagmorgen naar de woensdagmorgen om de kopers iets meer tijd te geven om hun aankopen op te halen.

Veiling van goud en zilver

Uit particuliere inbreng hebben we veel sieraden en zilver binnen gekregen voor deze veiling. Hierboven ziet u een detail van een prachtige broche gemaakt van platina en bezet met smaragd en vele diamanten, oud slijpsel. Ook het aanbod van colliers en ringen is aanzienlijk. Op het gebied van zilver zijn er ook veel kavels waaronder een paar prachtige 18e eeuwse zilveren kandelaren, antieke soezenmand, kruisbeeld in lijst en een collectie horloges waaronder 18e eeuwse vestzakhorloges en diverse polshorloges. Bekijk ook even het Patek Philippe Nautilus 4700 horloge.
Kortom, deze zitting die sluit op zaterdagavond 13 februari mag u zeker niet missen.

Tot zover onze nieuwsbrief, veel plezier bij het bekijken van de online-catalogus en het plaatsen van uw biedingen.
Noteer ook alvast de volgende veiling in uw agenda, die staat gepland voor maandag 19 april en volgende dagen.

Hartelijke groet,
Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem