Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

2 april 2021

Beste mensen,

Er is in de afgelopen week hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor de veiling van 19 t/m 25 april. Deze veiling omvat ca. 3.000 kavels en dat zullen we verdelen over 9 diverse zittingen. Als object van de veiling hebben we gekozen voor een schilderij van Arnold Marc Gorter, een prachtig olieverfschilderij waarbij we een boek over het werk en leven van deze kunstenaar cadeau zullen doen. Let goed op dat de kijkdagen gewijzigd zijn. Die zijn deze keer op woensdag t/m zaterdag, 10.00 tot 16.00 uur en alleen op afspraak. De veilingzittingen zullen weer zonder publiek gehouden worden, u kunt net als de vorige veiling veilig van thuis uit deelnemen aan onze veiling. Alle kavels staan nu online en het bieden kan beginnen. Mocht u vragen hebben of extra foto's willen aanvragen, stuur ons dan een mail met daarin het kavelnummer en uw vragen. Bent u nu al nieuwsgierig naar de catalogus? Klik dan HIER maar vergeet niet om later de nieuwsbrief helemaal te lezen.

Through this newsletter we would like to inform you about our Art-, Antique and Design Auction, which will be held from 19 to 25 April. We will organise a couple of sessions via Live streaming. 2 other sessions, gold and silver and typical Dutch objects will be sold via the Timed Online system. You can view all this in our catalogue, just press HERE On the top right you can switch the languague to English. 

Kijkdagen

woensdag 14 april 10.00-16.00 uur
donderdag 15 april 10.00-16.00 uur
vrijdag 16 april 10.00-16.00 uur
zaterdag 17 april 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 19 april 19.00 uur en volgende dagen

Unieke veiling

Dit is echt een unieke kans om een bijzonder object op de veiling te kopen. Een benefietveiling voor en van Introdans. Het dansgezelschap viert vanaf september haar 50-jarig jubileum en om dat een podium te geven gaan we samen met hen een hele bijzondere veiling organiseren. Ca. 300 kavels zullen wij gaan veilen op woensdagavond 21 april aanvang 19.00 uur. Naast een balletpakje met beenwarmers van H.K.H. Prinses Margriet heeft u de keus uit spitzen van o.a. Alexandra Radius, kostuums uit diverse voorstellingen, accessoires en rekwisieten, prachtige foto's, decorstukken, make-up kist van Ton Wiggers, algemeen directeur en oprichter van Introdans, en nog veel meer leuke en bijzondere objecten. Naast tastbare spullen kunt u ook bieden op een aantal belevenissen, die moet u zeker eens bekijken. De opbrengst zal geheel naar Introdans gaan en de veiling zal Live gestreamd worden. Nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens op onze SITE en klik links bij de "zittingen" op "Introdans Benefiet veiling". Er is een prachtige trailer gemaakt, klik HIER om deze te bekijken. Dit is een veiling die u zeker niet mag missen.

Veiling van compleet huis

Het veilen van inboedels is ons dagelijks werk maar dit keer hebben wij de opdracht gekregen om een compleet huis te gaan veilen inclusief meubels, schilderijen, tapijten, muziekinstrumenten, porselein, verlichting, kortom de totale inrichting van Huize de Kettenborgh komt onder de hamer. Het enige waar u wel rekening mee moet houden is dat het huis op schaal is gebouwd. In de geschiedenis van Derksen Veilingbedrijf heb ik nog nooit zo'n mooi poppenhuis onder ogen gezien. Meer dan 1100 items zorgen voor een prachtige inrichting. Het poppenhuis is ook een lange tijd in een museum tentoongesteld. Ruimtegebrek heeft ervoor gezorgd dat Huize de Kettenborgh nu een andere bestemming mag krijgen. Op de website kunt u meer dan 100 detailfoto's bekijken en met deze LINK kunt u zien wat er echt achter de muren te bekijken valt, schuif maar eens met de verticale balk in het midden. De veiling is maandagavond 19 april aanvang 19.00 uur en we hebben het kavelnummer 94 gegeven.

Veiling van schilderijen

Op dinsdag 20 april zullen wij onze zitting van schilderijen gaan organiseren. Hierboven ziet u een detail van een olieverfschilderij van Jan te Wierik (1954-2002), compositie zonder titel. Wij mogen u ook dit keer weer een bijzondere collectie aanbieden waaronder werken van Jan Sluijters, een aantal werken van Willem van Nieuwenhoven, Frits Mondriaan, Wetering de Rooij, G J Delfgaauw, Jan van Heel, Fedor van Krechten, Jean Baptist Lodewijk Maes, Willem van der Nat, Klaas Gubbels, Kees van Dongen, Walter van Oel en vele anderen. Van moderne composities zonder titel tot een 18e eeuws portret van Henriett Agnes van Capellen. Er zit vast iets bij wat uw interesse zal hebben.

Veiling Design

Het veilen van Design gaat steeds meer onze specialiteit worden. In de veiling van februari hadden we een kleine 300 kavels Design waarbij er veel verkocht werd aan Amerikaanse klanten. Ook in deze veiling is het aanbod groot en zeer gevarieerd. Hierboven ziet u een prachtige stoel, ontwerp Arne Jacobsen voor Frits Hansen (1960-1967) model Swan chair nummer FH4325 maar er is veel meer. Mocht u vragen hebben over het huidige aanbod of u wilt zelf iets aanbieden voor de volgende veiling, neem dan gerust contact op met onze Design expert Bob Slotboom. Via de mail kunt u contact met hem opnemen door HIER te klikken. De zitting van het Design wordt gehouden op vrijdagavond 23 april aanvang 19.00 uur en zal uiteraard ook via onze Live streaming gehouden worden.

Veiling goud en zilver

Op zaterdagavond 24 april sluit de zitting van het goud en zilver vanaf 19.00 uur. Deze veiling zal zoals gebruikelijk verlopen via het Timed Online systeem waarbij u de biedingen al kunt zien en de tijd kunt waarnemen hoelang u nog heeft om biedingen te plaatsen. Naast zilveren voorwerpen zoals dienbladen, manden en bestek is het aanbod van sieraden ook dit keer weer divers. Hierboven ziet u een detail van een prachtige Art Deco broche. Uiteraard zijn er ook dit keer weer een aantal nieuwe sieraden waaronder ringen, oorstekers en armbanden. Mocht u sieraden willen passen, maak dan zelf even een afspraak om de kijkdag te bezoeken, dat kunt u HIER doen. Let op: u boekt uw afspraak per persoon en per half uur.

Veiling van horloges en klokken

Uit nalatenschappen en particuliere verzamelingen hebben we een kleine 100 kavels met horloges en klokken in de komende veiling. Naast horloges van o.a. Rolex, Ebel, Tag Heuer, Omega, Chopard, Cartier en Raymond Weil zijn er veel klokken zoals een 18e eeuws staand horloge, antieke pendules, ca. 20 comtoiseklokken, Friese staart- en stoelklokken en diverse pendules. Deze veiling vindt plaats op maandag 19 april, aanvang 19.00 uur. Eerst zullen wij ruim 200 kavels met antieke meubelen veilen, daarna wordt het tijd voor de horloges en klokken.

Executieverkoop auto

Naast al het moois op het gebied van kunst, antiek, design, goud en zilver, kostuums en verzamelingen zullen wij op maandagavond 19 april, 19.00 uur in opdracht van AVK Gerechtsdeurwaarders een Jaguar XF uit 2012 gaan veilen. Deze auto zal per opbod aan de hoogst biedende verkocht worden zonder limiet. Unieke kans om een prachtige auto te kopen. Mocht u Jaguar-fan zijn en deze auto is te groot voor u, kijk dan op onze site eens naar kavel 3154, daar heeft u vast wel een plek voor.

Tot zover onze nieuwsbrief. Het bieden kan beginnen. Houd onze site in de gaten want komende week zullen wij ook ons magazine op de site plaatsen en kunt u mijn column lezen.

Noteer ook alvast de volgende veiling in uw agenda, deze zal gehouden worden op 5 tot en met 11 juli aanstaande.

Hartelijke groet uit Arnhem, hele mooie en inspirerende Paasdagen gewenst namens het hele team van Derksen Veilingbedrijf.

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem