Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

19 januari 2024

Catalogus februari veiling staat online

Er is in de afgelopen weken door ons hele team hard gewerkt om alle goederen die binnenkwamen te voorzien van een goede omschrijving, een foto en een kavelnummer. Deze veiling bevat precies 3.000 kavels en alles staat inmiddels op de site. Let goed op dat er een extra zitting is ingelast. Zodra het magazine gereed is, zullen we u een link sturen zodat u het digitale exemplaar ook al kunt doorbladeren. Tot die tijd is een bezoek aan onze SITE meer dan de moeite waard. Voor het afhalen van uw aankopen dient u zoals altijd een afspraak te maken, dit kan uitsluitend telefonisch. HIER kunt u de afhaaldagen en de indelingen van de diverse zittingen vinden. Voor de duidelijk nog even de mededeling dat contante betaling niet meer mogelijk is.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "February auction" with 3000 lot numbers. This auction will be held from 5 - 10 February 2024. Please check our catalogue by clicking HERE to have a preview.  Remind that cash payment is not possible anymore.

Kijkdagen

vrijdag 02 februari 10.00-16.00 uur
zaterdag 03 februari 10.00-16.00 uur
zondag 04 februari 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 05 februari 19.00 uur en volgende dagen

Veiling schilderijen

Als u onze website al eens bekeken heeft, dan heeft u deze prachtige ogen al een keer gezien. Zij behoren tot een voorname dame die samen met haar man is vereeuwigd met olieverf op doek. Deze twee schilderijen zijn gemaakt door Jean Baptiste Fresez waarover ik u in het komende magazine meer zal vertellen. Naast deze werken is er keuze uit een kleine 300 werken. Op de site kunt u zoeken op kunstenaar of de hele zitting in alle rust doorlopen. De meeste andere werken hangen tijdens de kijkdagen in de veilingzalen maar vanwege het enorme aanbod hebben we ook werken in de stelling geplaatst. Deze kunt u uiteraard tijdens de kijkdagen op verzoek bekijken.

Extra veilingzitting

Uit een nalatenschap hebben wij een bijzondere collectie klokken opgehaald die zo groot is dat we hier een extra zitting voor moeten organiseren. Op dinsdag 6 februari om 14.00 uur start deze extra veiling van ruim 250 klokken, pendulestellen, horloges en stationsklokken.

Veiling Design en moderne kunst

Op vrijdagavond 9 februari start onze laatste zitting die Live gestreamd zal worden vanuit de veilingzaal, nog steeds zonder bieders in de zaal. Deze zitting bevat 350 kavels met heel veel leuk design en een groot aanbod industriële voorwerpen en meubelen. Een uitzonderlijk groot en mooi aanbod. Hierboven zit u een detail van een bank ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon, geboren in 1974. Van deze kunstenaar zijn er nog een aantal andere meubelen in deze veiling. Mocht u een keer in Parijs zijn, het interieur van de schoenenwinkel Camper Store is ook door hem ontworpen en bevat dezelfde stoelen als wij gaan veilen.

Verzameling

Dat Nederland een land van verzamelaars is, daar zijn we na 75 jaar al achter. Toch komen we steeds weer bijzondere collecties tegen waar mensen heel veel tijd, energie en passie in gestoken hebben. Maar wat gebeurt er met een verzameling als iemand komt te overlijden? Dan komt het meestal op een veiling terecht. Een verzameling in zijn geheel veilen als één kavel is niet waar wij voor kiezen omdat we ons dan uitsluitend richten op handelaren en niet op particulieren of verzamelaars. Daarom hebben we van de collectie Ex-Librissen zo'n 25 kavels van elk 30 stuks gemaakt. Deze kleine meesterwerken kunt u terugvinden in de zitting van "Brocante".

Veiling van puur zilver

Nog nooit eerder hebben wij zoveel puur zilver mogen veilen. Tijdens een behandeling van een inboedel naar aanleiding van een overlijden, trof de notaris 48 baren van elk 1 kilogram puur zilver aan. Wij hebben er kavels van elk 5 stuks van gemaakt om een ieder de kans te geven om mee te kunnen bieden. Tijdens de kijkdagen zal er slechts 1 baar bij ons in de vitrine liggen. Mocht u nog nooit een baar puur zilver onder ogen hebben gehad, dan is dit uw kans. De overige baren liggen in een kluis bij de bank voor zowel uw als onze veiligheid.

Goud, zilver en Brocante

Op zaterdagavond 10 februari vanaf 19.00 uur sluiten de 2 zittingen die via het Timed Online systeem lopen. Op de afdeling van het goud en zilver zijn de vitrinekasten weer rijk gevuld met schalen, kandelaren, bonbonnières en veel zilver bestek. Het aanbod van sieraden en andere voorwerpen is ook ruim, denk hierbij aan een gouden oorijzer en gouden munten. De tweede zitting die vanaf 19.00 uur gaat sluiten is de afdeling "Brocante". Bijna 600 kavels met de meest uiteenlopende goederen.

Tot zover onze nieuwsbrief veel plezier bij het bekijken van de 3000 kavels en het plaatsen van uw biedingen.

Om snel naar de catalgous te gaan kunt u HIER klikken.

Hartelijke groet en tot ziens op één van de kijkdagen,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem