Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

9 november 2018

November veiling

Kijkdagen

donderdag 15 november 11:00 - 17:00
vrijdag 16 november 11:00 - 17:00
zaterdag 17 november 11:00 - 17:00
zondag 18 november 11:00 - 17:00
Veilingen

maandag 19 november 19:00
En volgende dagen

Binnen en buiten

Binnen en buiten

In verband met het groot aantal kavels hebben we dit keer ook een aantal beelden en andere objecten buiten op onze binnenplaats moeten plaatsen. Hierboven ziet u een detail van een heel mooi borstbeeld van een onbekende maker. U treft hier ook een modern RVS beeld aan van de kunstenaar Lolke van der Bijl. We hebben contact opgenomen met Lolke en hij vertelde mij dat de titel van dit werk "Zeilimpressie" is. Het bijzondere van dit kunstwerk is dat de zon steeds een andere reflectie geeft, een waar sieraad in uw tuin. Vergeet dus vooral niet om tijdens de kijkdagen ook even buiten te kijken.

Kerstbellen

Verzamelingen

Ook in deze veiling weer een aantal leuke verzamelingen, onder andere een collectie van ca. 200 porseleinen, aardewerken en kristallen kerst- en tafelbellen. Een unieke verzameling w.o. B&G Copenhagen, Hutschenreuther, Goebel Hummel, Holmegaard, Lladro, Royal Albert en andere bijzondere merken. Een leuke verzameling die we uitgestald hebben op de eerste verdieping in ons veilinghuis. Bij vele bellen zijn de originele doosjes ook aanwezig, dat staat in de omschrijving vermeld.

Design

Design en Retro

In de rubriek "Design" treft u ruim 100 kavels aan met leuke objecten uit de jaren 60, 70. Met grote regelmaat staan er spullen klaar voor een kringloopwinkel of zelfs voor de stort waar wij dan toch heel warm van worden. Zo ging het ook met de leuke meubels, ontwerp Cees Braakman voor Pastoe die we op een zolder aanroffen. Bekijk ook maar eens de mooie bank, ontwerp Kho Liang Ie voor Artifort en de diverse leuke lampen w.o. Raak.

Zoeken

Even zoeken...

Het aanbod van de schilderijen is weer enorm groot en zeer gevarieerd. Diverse stijlen, prijzen, afmetingen en technieken zorgen deze veiling weer voor een mooi aanbod. Ik ga dit keer geen namen van schilders opnoemen, u kunt alles op de site bekijken. Om u wat te activeren om eens heel goed te kijken, zet ik u even aan het werk. Hierboven ziet u een detail van een schilderij dat in de komende veiling is en dat zeker mijn voorkeur c.q. liefde heeft. Weet u wie dit werk gemaakt heeft...? Mail uw oplossing dan voor 15 november aanstaande en uit de juiste inzendingen zal ik geblindoekt een winnaar trekken en hem of haar verrassen met een leuk cadeau. Succes gewenst..! Uw inzending kunt u sturen via deze LINK.

Aziatica

Groot aanbod Aziatica

Uit diverse inboedels hebben we dit keer een heel bijzonder aanbod van Aziatisch porselein en geglazuurd aardewerk binnen gekregen voor de komende veiling. Ca. 150 nummers w.o. een prachtige vaas met tekst uit de Koran aan beide zijden, kop en schotels, kommen en een heel mooi bord met een voorstelling die ik nog niet eerder heb aangetroffen, "Bezoek aan een jarige vrouw". Al het Aziatische porselein wordt op donderdagavond, 22 november geveild, aanvang 19.00 uur.

Bijzondere items

....nog meer Aziatica

Naast al het porselein hebben we ook een prachtige collectie van meubelen w.o. een heel bijzonder altaar uit een Oosterse tempel, antieke bijzettafeltjes, sidetable en een hele mooie armstoel. Deze is niet zozeer Aziatisch, meer Arabisch. Een stoel in Moorse stijl met in de rug een opschrift in fraai schrift. Weet u wat hier staat....? Fluister het dan de komende kijkdagen maar eens in mijn oor, ik ben benieuwd naar uw reacties.

Heel nieuw jaar

2019

Het jaar 2018 is nog lang niet voorbij, toch liggen de pepernoten al weken in de winkel en zijn veel winkels al in kerstversiering. Men is al druk bezig met festiviteiten die nog lang niet voor de deur staan. Ook Derksen blikt vooruit en wel met ons jaarschema voor het nieuwe jaar. Voor 2019 hebben we 7 veilingen op de agenda gezet. Naast de bekende Kunst-, Antiek- en Inboedelveilingen organiseren we op 4 maart een special met o.a. werken uit het atelier van Elly Kuipers (Nijmegen 1938-2016). Wij hebben de opdracht gekregen om een deel van deze enorme collectie te veilen. Tijdens de komende kijk- en veilingdagen zullen we weer stikkers hebben liggen voor u zodat u het thuis op uw kalender kan plakken om geen veiling te missen. 

Het duurt nog even voordat het 2019 is, tot die tijd heeft u nog ruim de tijd om de site goed te bekijken, favorieten aan te maken of biedingen te plaatsen. Ook dit keer zullen de kavels van het Goud en Zilver en de inboedelgoederen met de kavelnummers 1200 - 1631 weer via een Timed Onlineveiling lopen. De andere zittingen zijn gewoon in de zaal en via Live streaming te volgen. 

We hopen u zeker weer te ontmoeten tijdens de kijkdagen. 

Hartelijke groet uit Arnhem 

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem

Veel kijkplezier op de site en succes met het plaatsen van uw biedingen.