Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

5 september 2023

Jan Altink

Het is weer zover, de kavelnummers staan op de site en het bieden kan beginnen. De veiling van 18 t/m 23 september bevat bijna 2700 kavels en zijn weer verdeeld over 9 zittingen. Alle goederen kunt u op uw gemak bekijken door de site te raadplegen. Mocht u wat meer informatie over een bepaald kavel willen hebben, stuur dan gerust even een mail en wij zullen zo snel mogelijk wat meer informatie sturen. Uiteraard hopen wij u te ontmoeten op één van de kijkdagen die u hieronder aantreft. Hierboven ziet u een detail van een schilderij van Jan Altink (1885-1971). Uit een nalatenschap uit Groningen hebben we naast mooie meubelen en kleingoed maar liefst 9 werken binnen gekregen van deze kunstenaar, een unieke collectie die we op dinsdagavond 19 september zullen veilen.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "September auction" with 2700 lot numbers. This auction will be held from 18 till 23 September. Please check our website by clicking HERE to see all the items and all the sessions. 7 auctions with Live Streaming and 2 auctions with a Timed Online system which contains gold and silver and small items.

Kijkdagen

vrijdag 15 september 10.00-16.00 uur
zaterdag 16 september 10.00-16.00 uur
zondag 17 september 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 18 september 19.00 uur en volgende dagen

Oldtimers en meer

Op maandag 18 september zullen wij de veilingzitting beginnen met het veilen van 2 brandweerwagens, de één uit 1938 en de ander uit 1954. Er is al veel interesse in deze auto's getoond en ik ben reuze benieuwd of ze een plek gaan krijgen in een museum of dat iemand ze gaat verbouwen tot een unieke camper. Het kan alle kanten op gaan met goederen die op een veiling worden aangekocht. Als de brandweerwagens geveild zijn, dan gaan we direct door met een prachtige vitrine ontworpen door Gispen in 1920 en zal de avond verder gevuld worden met meubelen, spiegels, lampen en nog veel meer mooie objecten.

Heel goed opletten....

We hebben de nummering van de kavels op een andere manier ingedeeld. De zittingen zullen wel op dezelfde momenten gehouden worden maar de meeste objecten krijgen een ander kavelnummer dan u van ons gewend bent. Dit heeft te maken met een logische volgorde van de kavelnummers gedurende de hele veilingweek. Het is misschien even wennen en mocht u er niet uitkomen, gewoon één van onze medewerkers aanspreken tijdens de kijkdagen.

Veiling vitrinegoederen

De vitrines zijn weer rijk gevuld met mooie kleine artikelen waaronder verzamelingen Swarovski, Hummeltjes, horloges, wapens, plateel, aardewerk en veel Europees en Chinees porselein. De eerste sessie zullen wij gaan veilen op woensdagavond 20 september aanvang 19.00 uur en de veiling van het Aziatica zullen wij op donderdagavond 21 september veilen. Hierboven ziet u een prachtige klapmuts. Maar er is veel meer, in totaal bevatten deze twee zittingen samen een kleine 500 kavels.

Benefietveiling 30 september

Wij krijgen met regelmaat een aanvraag om als veilingmeester op te treden bij een benefietveiling maar kunnen daar niet altijd gehoor aan geven. Ik wil u voorstellen aan Ernst. Ernst is al meer dan 30 jaar een vaste klant bij ons en hij heeft te kampen met de ziekte van Addison. Om hulp te bieden in zijn dagelijkse bestaan zou een hulphond een enorme bijdrage zijn. Daar is geld voor nodig en dat gaat er komen...! Om hier nog meer aandacht aan te geven wordt er op 30 september een benefietveiling georganseerd met een aantal hele mooie kavels die beschikbaar gesteld is door een aantal bekende kunstenaars; waaronder Alice van Kepen, Suzanne Jongmas, Hans Withoor en Bas Meeuws (zie detail hierboven). Naast kunst zijn er ook prachtige sieraden beschikbaar gesteld door atelier 12Hoven te Arnhem. Meer informatie over het doel van de veiling, de locatie, de tijd en de kavels kunt u op hun site bekijken. Klik HIER voor alle informatie en ik beloof u dat ik deze veiling met veel enthousiasme zal leiden.

Volgende veiling

Inmiddels richten wij ons ook al op de veiling van 20 november en volgende dagen. Er is voor deze najaarsveiling al veel binnen gekomen en het aanbod van Design zal ook verrassend veel en mooi zijn.
Als u zelf ook wilt inbrengen voor deze laatste veiling van 2023, neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen inlichten wat de mogelijkheden zijn.

Tot zover deze nieuwsbrief, veel kijkplezier op onze site en heel veel succes met het plaatsen van uw biedingen.

Hartelijke groet,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem