Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

5 november 2021

Catalogus komende veiling

De catalogus voor de veiling van 15 t/m 21 november staat online en wij zien dat er al flink geboden wordt. Deze veiling omvat 2400 kavels verdeeld over 9 zittingen. Het aanbod is weer zeer divers en erg mooi. Op onze site kunt u ons magazine ook al doorbladeren door HIER te klikken, de gedrukte exemplaren kunt u tijdens de kijkdagen kopen. Het magazine staat vol met informatie, een terugblik op de veiling van september, we vertellen wat over een aantal kunstenaars en ontwerpers, mijn column heeft weer een plek gekregen en we vertellen wat meer over de Arnhemsche Fayence. Om u alvast een indruk te geven hoe de zalen zijn ingericht hebben we ook dit keer weer een filmpje gemaakt. Bekijk het HIER om een leuke impressie te krijgen van onze najaarsveiling.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "November auction" with 2400 lot numbers. This auction will be held from 15 - 21 November. Please check our own website by clicking HERE to see all the items and all the sessions. 7 auctions with Live Streaming, 2 auctions with a Timed Online system which contains gold and silver and small items.  We made a video again where I am showing a few lots that we’re going to sell in our upcoming auction. In the video I’m speaking in Dutch but the images will give a good impression of the beautiful pieces we offer. If you want to watch this video, click HERE.

Kijkdagen

donderdag 11 november 10.00-16.00 uur
vrijdag 12 november 10.00-16.00 uur
zaterdag 13 november 10.00-16.00 uur
zondag 14 november 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 15 november 19.00 uur en volgende dagen

Veiling van kunst

U ziet hierboven het gezicht van mejuffrouw Berentsen. Zij is geportretteerd door Jan Sluijters in 1934. Een mooi verhaal waar ik u in ons filmpje wat van vertel. Eerder dit jaar hebben wij ook een werk van Jan Sluijters mogen veilen en je herkent in dit werk weer het bekende gele stoeltje en gekleurde achtergrond die Jan Sluijters veel gebruikt heeft in zijn atelier aan het Olympiaplein te Amsterdam. Bekijk het hele aanbod van de kunst maar eens goed op onze site.

Aangepaste maatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 2 november hebben wij besloten om onze maatregelen weer aan te scherpen. Wij zijn bezorgd om uw en onze gezondheid en willen er alles aan doen om het bezoek aan de kijkdagen zo goed mogelijk te organiseren. Dat houdt in dat wij naast de gebruikelijke maatregelen bij binnenkomst een QR-check zullen uitvoeren. Indien u geen QR-code heeft waaruit blijkt dat u gevaccineerd bent dan stellen wij het dragen van een mondkapje weer verplicht. Zonder QR-code of mondkapje is er dus geen toegang mogelijk tot onze kijkdagen. Net als de vorige keren dient u nog steeds een afspraak in te plannen via onze website, per half uur en per persoon.

Documentaire Arnhemsche Fayence

De veiling van november bevat een prachtige collectie aardewerk van de Arnhemsche Fayence uit de nalatenschap van de heer Fred Boom. Een unieke veiling van plateel met prachtig Art Nouveau decor uit de periode 1907-1934. Wij hebben een documentaire gemaakt over de geschiedenis en de objecten van de Arnhemsche Fayence en zijn daarvoor afgereisd naar Steenwijk. Vereniging Hendrick de Keyser heeft ons de gelegenheid gegeven om in villa Rams Woerthe opnames te maken. Om deze documentaire te bekijken kunt u eenvoudig HIER klikken. De veiling van het Arnhemsche Fayence zal plaatsvinden op woensdagavond 17 november aanvang 19.00 uur.

Veiling van design

Op vrijdagavond 19 november zullen wij weer onze zitting van Design houden. Met zo'n 300 kavels hebben we weer een mooi en gevarieerd aanbod voor u kunnen uitstallen. We zullen direct gaan beginnen met kavelnummer 3000, de stoelen van Gerrit Rietveld. De taxatie is gezet op 5.000-10.000 euro en ik ben reuze benieuwd wat het op gaat leveren maar ook waar de stoelen naartoe zullen gaan.

Veiling februari 2022

Naast alle werkzaamheden voor de najaarsveiling zijn wij al druk bezig met de veiling die wij zullen houden op maandag 7 februari en volgende dagen. Inmiddels zijn er al mooie kavels binnen gekomen waaronder een prachtige collectie Aziatisch porselein, goud en zilver, design, antieke meubelen en veel schilderijen waaronder dit werk van Herman Brood. Als u ook goederen wilt inbrengen dan kan dat op werkdagen van 08.30-17.00 uur, uiteraard alleen op afspraak.

Tot zover deze nieuwsbrief, heel veel plezier bij het bekijken van onze catalogus en de twee filmpjes. Vergeet niet om een afspraak in te plannen als u naar de kijkdag wilt komen en let vooral op de aangescherpte maatregelen.

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem