Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

31 maart 2023

April veiling

De catalogus voor de veiling van 17 t/m 22 april staat online en met deze veiling hebben we weer een record gebroken. Deze veiling bevat 3300 kavels met uiteraard een zeer gevarieerd aanbod. Het gezicht van deze veiling is een prachtige Lanz Bulldog tractor uit 1936, een bijzondere oldtimer die we in de spotlights gezet hebben. Deze tractor en zijn iets jongere broer uit 1958 kunt u tijdens de kijkdagen bewonderen bij binnenkomst in ons monumentale pand. De veiling zal nog steeds gehouden worden zonder publiek in de zaal en zal Live gestreamd worden op ons eigen- en een aantal internationale platforms.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "April auction" with 3300 lot numbers. This auction will be held from 17 till 22 April. Please check our website by clicking HERE to see all the items and all the sessions. 7 auctions with Live Streaming, 2 auctions with a Timed Online system which contains gold and silver and small items.

Kijkdagen

vrijdag 14 april 10.00-16.00 uur
zaterdag 15 april 10.00-16.00 uur
zondag 16 april 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 17 april 19.00 uur en volgende dagen

Meubelen en klokken

We zullen onze april veiling beginnen met de zitting van antieke meubelen, spiegels, lampen en een prachtige vleugel. Deze vleugel is in 1896 door John Broadwood & Sons, London, vervaardigd en heeft een hele mooie palissander fineer kast. Op de site treft u het aanbod aan van kabinetten, buffetkasten, eethoeken en spiegels waaronder kavel 40, een spiegel van 260x95 cm. Deze zitting zullen we afsluiten met zo'n 100 antieke klokken.

Veiling van kunst

Op dinsdagavond 18 april zullen wij onze kunstveiling organiseren. Deze zitting bevat meer dan 300 kavels met schilderijen waaronder een werk van Louis Johan Hendrik Meijer (1809-1866), waarvan u hierboven een klein detail ziet. Over het leven en de werken van Meijer kunt later u in ons magazine meer lezen.

Verzameling naaigerei

Uit de nalatenschap van mevrouw C C Busé - van der Linden, groot verzamelaar van vingerhoedjes en ander naaigerei, hebben wij het verzoek gekregen om haar verzameling te veilen. Omdat ons veilingbedrijf al eerder mooie resultaten heeft behaald met de verkoop van vingerhoedjes, krijgen wij steeds vaker het verzoek om vergelijkbare collecties te veilen. Deze vingerhoedjes zijn onderdeel van de zitting op woensdagavond 19 april. Voorafgaande aan deze zitting zullen we om 09.00 uur het kleingoed veilen.

Aziatica en speelgoed

Op donderdagavond 20 april start om 19.00 uur de veiling van Aziatica. Naast prachtige schotels, kopjes en vazen, treft u ook de vaas aan waarvan u hierboven een detail ziet. Aansluitend aan het Aziatisch porselein zullen we nog een aantal kavels speelgoed gaan veilen ook zeker de moeite waard om dat te bekijken.

Klein antiek en tapijten

De veiling van het klein antiek en de tapijten zullen we op de vrijdagmiddag 21 april om 14.00 uur organiseren. Deze zitting omvat ruim 300 kavels, waaronder porselein, brons, kristal, antieke tegels, wandelstokken, een zeer uitgebreid servies van Wood & Sons Burslem England, decor Dorset en ca. 90 tapijten.

Veiling design

Op vrijdagavond 21 april start om 19.00 uur de zitting van het Design en moderne kunst. We beginnen als eerste met het veilen van de oldtimer tractoren, Lanz uit 1936 en 1958. Een paar kavels later zullen we het object veilen waarvan u hierboven een klein detail ziet. Nieuwsgierig..? Kijk dan eens op onze site en ga op zoek naar kavel 3004. Deze zitting omvat 240 kavels.

Naast de zittingen die Live vanuit de zaal gestreamd zullen worden, zijn er ook 2 zittingen die op zaterdag 22 april via het Timed Online systeem verlopen: de afdeling van het Goud en Zilver en onze afdeling van het Brocante.

Uiteraard gaan we weer een filmpje opnemen om u een indruk te geven van de komende veiling, ik verwacht dat u over 2 weken een volgende nieuwsbrief kunt verwachten.

Veel kijkplezier op de site gewenst, succes met het plaatsen van uw biedingen en hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem