Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

30 maart 2022

De veiling van 11 t/m 16 april staat inmiddels online en in de afgelopen weken hebben we maar liefst 2700 kavels voor u klaargezet. Op de foto hierboven ziet u een detail van een Afrikaans masker dat deel uitmaakt van een prachtige collectie Tribal Art die wij op woensdagavond 13 april zullen veilen. 320 kavels met maskers, beelden, sieraden, kleden en nog veel meer moois.

Kijkdagen

donderdag 07 april 10.00-16.00 uur
vrijdag 08 april 10.00-16.00 uur
zaterdag 09 april 10.00-16.00 uur
zondag 10 april 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 11 april 19.00 uur en volgende dagen

Mooie collectie schilderijen

Het aanbod van kunst is ook dit keer weer groot en heel divers. Met veel passie en met Pasen in het vooruitzicht presenteren wij u een heel bijzonder schilderij uit de 17e eeuw, typisch Kretensische School voorstellende "Het onrechtvaardige oordeel van Christus". Naast een zeer gedetailleerde beschildering is er veel tekst verwerkt om het verhaal kracht bij te zetten. Met dit schilderij, kavelnummer 300, zullen wij de veiling van dinsdag 12 april beginnen. Verder treft u werken aan van o.a. Jozef Israëls, Willem Roelofs, mogelijk Ambrosius Bruegel II, Pieter Jan Onderberg, Charles Lidderdale, Hobbe Smidt, Willem van der Nat, Jan Mankes en vele anderen.

Let nog even op onze huisregels

Ook voor de komende veiling dient u voor uw bezoek aan de kijkdag een afspraak te maken, dit zullen we heel 2022 nog aanhouden om te kunnen blijven monitoren hoeveel bezoekers wij kunnen verwachten. Let op, u boekt een afspraak per persoon en per half uur. Dit kunt u zelf allemaal regelen, zowel op de site als door eenvoudig HIER te klikken. Toegang tot de veilingzaal zal heel 2022 niet mogelijk zijn, maar we zullen bijna alle zittingen Live blijven streamen.

Veiling kunst uit nalatenschap

Uit de nalatenschap van Hendrik Gooijer (1941-2021) hebben wij uit het atelier een groot aantal werken van hem. Deze voormalige galeriehouder heeft zichzelf ook ontwikkeld tot een kunstenaar van formaat. Niet alleen zijn stijl maar ook de afmetingen van zijn werken zijn groots. Uit het atelier zijn ook werken afkomstig van o.a. Ad Arma, Anne Kittelman, Jürgen Messensee, Krikor Momdjian, Wojcieck Pakowski en vele anderen. Daarnaast is er ook glaswerk van kunstenaars als bijvoorbeeld Floris Meydam, Richard Price en Mari Meszaros.

Jan van der Meer

Nee, u waant zich niet in het Rijksmuseum of in het Mauritshuis met zoveel bekende kunst aan de muur tijdens de kijkdagen. Het gaat hier om werken van Jan van der Meer, geb. 1942. Deze grote "kleine" meester heeft zijn atelier moeten inruilen voor een kleinere woning en aan ons is gevraagd of wij ca. 200 werken van zijn hand willen veilen. Een leuke collectie die wij aan zullen bieden verspreid over een aantal veilingen dit jaar.

Veiling van design

Ook deze veiling weer een speciale zitting van Design, aangevuld met moderne kunst. Veel meubelen, verlichting en accessoires uit de 20e eeuw van bekende ontwerpers. Dit zal de laatste zitting van deze veiling zijn waarbij de zitting Live gestreamd zal worden. Voor de liefhebbers van design is er nog een leuke tip voor zover u het nog niet wist: op 2 en 3 april is er in Amsterdam een prachtige beurs: Design>Icons. Voor meer informatie en tickets, klik HIER.
Op zaterdag 16 april loopt zowel de zitting van het goud en zilver als de zitting van de Brocante af. Let dus goed op, niet op zondag maar op zaterdag zodat u volop van uw Paasdagen kunt genieten.

Ook al aandacht voor de juli veiling

De veiling van april mag u dus beslist niet missen, ruim 2700 kavels verdeeld over 9 zittingen en alles is al te bekijken op onze website. Nieuwsgierig, klik dan HIER om direct naar de catalogus te gaan.

Ons team is nu ook al druk bezig met de voorbereidingen voor de veiling van 4 juli en volgende dagen. Als u ook een gehele of gedeeltelijke inboedel wilt laten veilen door ons, neem dan gerust even contact op om samen naar de mogelijkheden te kijken. Zoals u hierboven ziet staan wij voor u klaar.

Tot zover deze nieuwsbrief maar uiteraard krijgt u voor aanvang van de kijkdagen nog een korte nieuwsbreif met een herinnering aan de komende veiling en daarin ook een digitale impressie van de kijkdagen via ons YouTube kanaal waarin ik u weer een kleine rondleiding zal geven.

Hartelijke groet uit Arnhem namens het hele team en veel succes met het plaatsen van uw biedingen op onze site.

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem