Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

3 november 2023

Najaarsveiling

Het is zover, 2960 kavels staan op de site, compleet met foto's en omschrijvingen en het bieden kan beginnen. Hieronder laat ik u zien hoe wij de veilingweek ingedeeld hebben. Net als andere veilingen worden de eerste 7 zittingen vanuit de zaal gestreamd zonder publiek en sluiten wij de week af met 2 zittingen via het Timed Online systeem. Tijdens de kijkdagen zal ook de gedrukte versie van de catalogus beschikbaar zijn maar u kunt als vaste klant van Derksen Veilingbedrijf de digitale versie al bekijken door na het lezen van de nieuwsbrief HIER te klikken.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "November auction" with 2960 lot numbers. This auction will be held from 20 till 25 November. Please check our website by clicking HERE to see all the items and all the sessions. 7 auctions with Live Streaming and 2 auctions with a Timed Online system which contains gold and silver and small items.

Kijkdagen

vrijdag 17 november 10.00-16.00 uur
zaterdag 18 november 10.00-16.00 uur
zondag 19 november 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 20 november 19.00 uur en volgende dagen

Onze eerste zitting

Op maandagavond 20 november zullen wij beginnen met de zitting van de auto, arrenslee, bokkenwagen, meubelen, spiegels, lampen en klokken. Deze zitting zal Live worden gestreamd vanuit de veilingzaal waar nog steeds geen publiek bij aanwezig kan zijn. Kavelnummer 1 is een Volvo XC90 die wij in opdracht van de Gerechtsdeurwaarder zullen verkopen aan de hoogste bieder. Vervolgens een aanbod van 320 kavels met antieke meubelen, waaronder kavels die afkomstig zijn uit een historisch huis van een adelijke familie in het midden van Nederland. Hierboven ziet u een klein detail van een prachtig Louis Seize commode.

De tweede zitting

Op dinsdagavond 21 november komt de kunst aan bod in deze najaarsveiling. De 300 kavels omvatten mooie klassieke werken, maar ook veel moderne kunst. Diverse werken van 8x15 cm tot een imposant werk van 144x174 cm. Hierboven ziet u een gedeelte van het werk dat gemaakt is door Nissim Men, geboren in Tel Aviv 1960. Het is niet geschilderd maar valt onder de noemer "Photo-art" net als kavel 1019, een werk van Louise te Poele.

De derde zitting

Op woensdag moet u vroeg uit de veren om de zitting van het kleingoed en het speelgoed te volgen. Met 375 kavels is het een lange zit maar het aanbod is zo divers dat u verrast zult staan van de diversiteit en van de opbrengsten. In deze zitting een groot aanbod van oud en nieuw speelgoed, waaronder treinen en divers blikken speelgoed. Aanvang 09.00 uur.

De vierde zitting

Na een korte onderbreking zullen we woensdag om 19.00 uur van start gaan met de veiling van de vitrinegoederen. Deze zitting bevat mooi porselein, plateel waaronder van de Arnhemsche Fayence, brons, wapens en glaswerk waaronder een prachtige schaal van René Lalique waar u hierboven een detail van ziet.

De vijfde zitting

Op donderdagavond 19.00 uur zullen we u en vele internationale klanten in diverse talen welkom heten bij de veiling van de rubriek Aziatica. Naast een mooi aanbod van Chinees porselein is er kunst te koop, speksteen, cloisonne, brons, munten en oud briefgeld. Tijdens deze veiling zult u verrast staan van opbrengsten die met regelmaat de taxatie overtreffen. Onze ervaring leert dat er weer veel verpakt en verstuurd moet worden, wereldwijd.

De zesde zitting

Op vrijdag 24 november om 14.00 uur gaan we over tot het veilen van klein antiek en tapijten. Met "klein antiek" dekken we niet helemaal de lading omdat dit de zitting is met hele bijzondere kavels waaronder een skelet van een koe dat u hierboven ziet. Deze zitting bevat zo'n 250 kavels en zal ook Live gestreamd worden op 4 diverse platforms.

De zevende zitting

Na een korte pauze zullen we om 19.00 uur de veiling houden van Design en moderne kunst. Het aanbod dat deze veiling bevat is afkomstig uit het hele land. Door de enorme kennis van Design krijgen wij steeds meer goederen aangeboden uit het midden van de 20e eeuw vanuit het hele land. En dat we met regelmaat leuke ontdekkingen doen zal u vast niet verbazen. Zo troffen wij ook prachtige stoelen van Gerrit Rietveld aan maar ook een jaren 60 wandmeubel ontworpen door Poul Cadovius waar u hierboven een detail van ziet. Deze zitting is de laatste die Live gestreamd zal worden vanuit ons monumentale pand.

De achtste zitting

Wij gaan in het weekend nog even door met 2 zittingen via het Timed Online systeem. Om 19.00 uur start de sluiting van de veiling van het goud en zilver en ook dit aanbod is zeer divers. Uit diverse nalatenschappen hebben we mooie objecten van goud, zilver en diverse sieraden binnen gekregen. Het aanbod is zo groot dat we er zelfs een vitrinekast bij moesten plaatsen. Met een keuze uit bijna 400 kavels moet het lukken om wat moois aan te schaffen, zeker met de feestdagen in het verschiet.

De negende en laatste zitting

Op zaterdag 25 november om 19.00 uur start ook de sluiting van de veiling die wij "Brocante" noemen. Zo'n kleine 600 kavels die niet onder de rubriek antiek, kunst of design vallen maar zeker de moeite zijn om te bekijken en uw biedingen op uit te brengen. Ook deze zitting verloopt via het Timed Online systeem.

Tot zover de nieuwsbrief voor de veiling van 20 t/m 25 november.

Als u ook goederen in wilt brengen, dat kan voor de veiling van 6 februari 2024 en volgende dagen. Vergeet niet om telefonisch een afspraak te maken als u wilt komen inbrengen.

Hartelijke groet vanaf de Amsterdamseweg en heel veel kijkplezier op de site, succes met het plaatsen van uw biedingen en hopenlijk tot op één van de kijkdagen.

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem