Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

29 maart 2024

De veiling van 15 t/m 20 april staat online en alle objecten zijn voorzien van een kavelnummer, dus het bieden kan beginnen! Deze veiling omvat 3400 kavels, die we hebben verdeeld over 10 veilingmomenten. Het aanbod is nog nooit zo groot en divers geweest en wij kijken uit naar een hele mooie veiling. Op korte termijn zullen wij ook de digitale versie van ons magazine op de site plaatsen. Alles is nu al digitaal te bekijken op onze cataloguspagina. Nieuwsgierig...? Klik dan HIER maar kom dan nog wel even terug om de rest van onze nieuwsbrief te lezen.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "April auction" with 3400 lot numbers. This auction will be held from 15 - 20 April 2024. Please check our catalogue by clicking HERE to have a preview.  Remind that cash payment is not possible anymore.

Kijkdagen

vrijdag 12 april 10.00-16.00 uur
zaterdag 13 april 10.00-16.00 uur
zondag 14 april 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 15 april 19.00 uur en volgende dagen

Maandag 15 april 19.00 uur

Onze eerste veilingzitting wordt zoals altijd op de maandagavond gehouden. Om 19.00 uur zullen we via Live Streaming met u verbonden zijn om eerst het antiek te veilen. Aansluitend zullen we een Audi Q7  veilen die afkomstig is uit een nalatenschap, We sluiten deze avond af met een mooi aanbod van klokken en barometers. Voor de zekerheid meld ik toch nog even dat toegang tot de veilingzaal niet mogelijk is tijdens de veiling.

Dinsdag 16 april 12.00 uur

Uit een particuliere nalatenschap hebben wij een collectie van ca. 500 horloges, klokjes en reiswekkers binnengekregen. De meeste horloges zijn uit de jaren 1960 -1970 en zijn van Zwitserse makelij. De polshorloges hebben veelal een gouden kast en/ of band. De voorliefde van de vorige eigenaar was zeker gericht op het merk Omega, in de veiling ca. 50 horloges van dit merk. In verband met het grote aanbod, 430 kavels, gaan wij om 12.00 uur al beginnen. Bekijk het aanbod maar eens op uw gemak, neem er de "tijd" voor.

Dinsdag 16 april 19.00 uur

Om 19.00 uur start de derde zitting en deze omvat 300 kavels kunst. Olieverf op doek, paneel, aquarellen en grafiek, het komt allemaal voorbij. Hierboven ziet u een detail van een schilderij dat afkomstig is uit een kerk die haar deuren gaat sluiten. Het origineel is een werk van Antonio Verrio (1636-1707) en hangt in het Royal Museum in Engeland. Het werk dat wij veilen is een 19e eeuws kopie van een zeer goede kwaliteit. Als u toch op de site kijkt, bekijk dan ook eens de werken van Dick Ket, Dirk Filarski, M J de Jongere, Toon Koster, Maria Henri Mackenzie en vele anderen.

Woensdag 17 april 09.00 en 19.00 uur

Op woensdag 17 april organiseren wij 2 veilingen. Om 09.00 uur zullen wij het "Kleingoed" veilen, de flessen wijn, mooie collecties, wanddecoraties en dozen vol met porselein, aardewerk, koperwerk en andere artikelen. Om 19.00 uur gaan we de inhoud van onze vitrinekasten veilen waaronder aardewerk, plateel, porselein, brons, glas, wapens en militaria. Bekijk maar eens kavel 3000, dat noem ik nog eens "mijn kopje thee..."

Donderdag 18 april 19.00 uur

De zitting van het Aziatica bevat een mooi aanbod van Chinees porselein en aanverwante artikelen. Naast de platforms van ons eigen systeem, Lot-Tissimo, The Saleroom, Invaluable en Drouot zullen wij deze zitting ook via Epailive, een Chinees platform streamen. Wij zijn er van overtuigd dat op deze veiling weer bijzondere resultaten worden gerealiseerd.

Vrijdag 19 april 14.00 en 19.00 uur

Op de vrijdag worden er nog 2 zittingen gehouden, de laatste 2 via het Live Streaming systeem, om 14.00 uur beginnen wij met de veiling die wij "Klein antiek" noemen en om 19.00 uur vindt de veiling plaats van het Design en moderne kunst. Ook deze veiling is de moeite waard om goederen aan te kopen of gewoon eens Live mee te kijken. Veel bekende ontwerpers en kunstenaars zullen de revue passeren. Na afloop van deze zitting is het weekend voor ons team maar er zijn nog 2 zittingen die u zeker moet bekijken.

Zaterdag 20 april 19.00 uur

Op zaterdag 20 april zullen de twee laatste zittingen gehouden worden die via het Timed Online systeem lopen. De spanning stijgt als de klok verder tikt. Houd de sluitingstijd goed in de gaten. Twee zittingen, die van de "Brocante" en de zitting van het "Goud en Zilver" waaronder prachtige ringen, armbanden, colliers en broches. Hierboven ziet u kavel 7210, een Art Deco broche van 14-krt. witgoud en platina, bezet met maar liefst 73 diamanten. Een bezoek aan onze schatkamer tijdens de kijkdagen is zeer de moeite waard.

Een bijzondere veiling dus...

Uit een nalatenschap zullen wij ook 3 baren puur goud gaan veilen, elk 1 kilogram zwaar, genummerd en uitgegeven in de jaren 1970 door R M Rothschild & Sons. Deze baren zijn tijdens de kijkdagen niet aanwezig in ons pand, die liggen veilig in een kluis bij de bank tot het moment dat wij ze aan de koper kunnen overhandigen. In verband met het bijzondere aanbod van deze veiling hebben wij ook besloten om tijdens de kijkdagen assistentie te hebben van 2 professionele beveiligers, dit voor uw en onze veiligheid.

Tot zover onze nieuwsbrief, wij gaan verder met de voorbereidingen voor de komende kijkdagen. Voor de veiling van 24 juni en volgende dagen is ons team ook al druk bezig. Als u wilt inbrengen voor deze veiling, neem dan gerust contact met ons op.

Namens alle collega's wil ik u hele mooie en gezegende Paasdagen toewensen, veel kijkplezier op de site en hopelijk tot ziens op de kijkdagen.

Hartelijke groet,
Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem