Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

29 maart 2019

Kijkdagen

donderdag 11 april 11.00-17.00 uur
vrijdag 12 april 11.00-17.00 uur
zaterdag 13 april 11.00-17.00 uur
zondag 14 april 11.00-17.00 uur
Veilingen

maandag 15 april 19.00 uur en volgende dagen

Het is weer gelukt....

In de afgelopen 2 weken is er hard gewerkt om de veilingzalen in te richten, foto's te maken en de objecten te voorzien van een kavelnummer. Het is weer gelukt en we hebben voor u een veiling klaarstaan met ruim 2900 kavels. De hoogste tijd dus om snel naar de site te gaan, uw lijstje met favorieten samen te stellen en uw biedingen te plaatsen. Op de site kunt u ook zoeken in rubrieken en/of zittingen. Vanaf de homepagina kunt u ook naar het tabblad "Veiling" gaan waar alle aanvullende informatie te vinden is. In de loop van volgende week zullen we ook het magazine en de column op de site plaatsen. Kortom, er is veel te bekijken.

Mooie collectie porselein

Uit diverse inboedels en nalatenschappen hebben we een mooi aanbod van Aziatische kunst, waaronder veel Chinees porselein. Naast een groot aanbod porseleinen borden is er ook een aantal grote sierschotels w.o. Imari, Qianlong en Kangxi. Ook mooie trekpotjes, kaststellen en miniatuur vaasjes staan uitgestald in de vele vitrines.

Gevulde schatkamer

Onze afdeling van het goud en zilver, beter bekend als onze "Schatkamer" is weer mooi ingericht door Henriëtte en Liesbeth. Naast zilveren voorwerpen waaronder broodmanden, dienbladen en kandelaren is er ook prachtig zilver bestek van Georg Jensen. Over deze ontwerper kunt u meer lezen in ons magazine van de komende veiling. Uiteraard zijn er ook mooie sieraden waaronder de armband die u hierboven ziet. Goud bezet met vele briljantgeslepen diamanten waaronder peervormig. Totaal zijn er ruim 400 kavels op deze afdeling zijn tijdens de kijkdagen te bezichtigen. Tot die tijd zult u het moeten doen met de foto's op onze site.

Moderne kunst

Op dinsdagavond 16 april zullen we veel moderne kunst veilen waaronder diverse werken van Wim Motz (1900-1977). Uit een aanzienlijke nalatenschap kwamen diverse werken van deze kunstenaar binnen van klein tot maar liefst een olieverf op doek van 130x140 cm. Eén van mijn favorieten is zeker kavel 622, een werk van de kunstenaar Michael Demeulmeester, geboren 1978. Het werk heeft de titel "Ik wil mijn broer terug.." en heeft een afmeting van 180x150 cm.

Klassieke kunst

Naast alle moderne werken zijn er uiteraard ook heel veel klassieke werken waaronder landschappen, zeegezichten, romantische tafereeltjes maar ook veel portretten. Van sommige portretten weten we inmiddels wie het zijn maar van een aantal personen blijft hun naam nog onbekend. Hierboven ziet u een paar hele mooie ogen, een schitterend werk in een mooie goudkleurge lijst. Dit werk moet u zeker tijdens de kijkdagen komen bewonderen.

Nog meer leuke items...

Deze veiling treft u het "Design" aan op de 2de verdieping. De ruimte op de begane grond hebben we dit keer nodig om alle beelden en schilderijen tentoon te stellen. Leuke kavels weer waaronder Pastoe, G Plan, verlichting, hedendaags design w.o. Leolux, Rolf Benz en jaren 60 accessoires waaronder deze jaren 60 kapstok, zo herkenbaar voor velen van ons.

Veel kijkplezier op de site, succes met het plaatsen van uw biedingen en graag tot ziens op één van de komende kijkdagen.

Hartelijke groet,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem.

Wist u dat u nu al biedingen kunt plaatsen..? Ga snel naar onze website