Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

22 juni 2023

Het is weer zover, alle goederen voor de veiling van 3 t/m 8 juli, onze "zomer-veiling", zijn voorzien van een kavelnummer. Over 9 zittingen verdeeld zullen we ruim 2700 kavels gaan veilen. Het aanbod is weer zeer gevarieerd en met de inbreng uit vele nalatenschappen presenteren wij u een mooie veiling. De 3 kijkdagen zijn vrij toegankelijk en wij hopen u uiteraard op één van die dagen te ontmoeten. Voor de duidelijkheid meld ik toch nog even dat de veiling nog steeds zonder publiek in de zaal gehouden wordt maar wel te volgen is via Live Streaming. Dit geldt voor alle zittingen met uitzondering van de kavelnummers in de 1000-serie en 7000-serie, onze Brocante veiling en het Goud en Zilver, deze lopen via het Timed Online systeem.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "July auction" with 2700 lot numbers. This auction will be held from 3 till 8 July. Please check our website by clicking HERE to see all the items and all the sessions. 7 auctions with Live Streaming, 2 auctions with a Timed Online system which contains gold and silver and small items.

Kijkdagen

vrijdag 30 juni 10.00-16.00 uur
zaterdag 01 juli 10.00-16.00 uur
zondag 02 juli 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 03 juli 19.00 uur en volgende dagen

Veiling 3 juli

Onze eerste zitting wordt op maandag 3 juli gehouden, aanvang 19.00 uur. Het is een veiling van meubelen, spiegels, lampen en klokken waaronder de Chesterfield bank die u hierboven ziet. Met 300 kavels is het een gevarieerd aanbod waaronder diverse kabinetten, porseleinkasten, eethoeken, Friese staart- en stoelklokken, diverse staande klokken en nog veel meer.

Veiling 4 juli

Een dag later zullen wij de afdeling "Kunst" bij u onder de aandacht brengen. Ca. 300 kavels met schilderijen, aquarellen en de prachtige verzameling van het maandblad Wendingen. Een unieke kans om de jaargangen 1918-1932 compleet aan te kunnen schaffen. Nog nooit hebben wij zo'n prachtige collectie in behandeling mogen nemen. Alle bladen zijn gefotografeerd en kunt u op onze site bekijken. Er is één schilderij dat ik bij u onder de aandacht wil brengen en dat is een werk van Christoffel Bisschop. Hierboven ziet u een detail van het stilleven dat wij op deze zitting zullen veilen. Wilt u meer van deze Friese kunstenaar bekijken? Bezoek dan eens de tentoonstelling in het Fries Museum dat onlangs geopend is. Klik HIER voor meer informatie.

Veiling 5 juli

Op woensdag 5 juli organiseren wij 2 veilingen. De eerste zitting zal om 09.00 uur beginnen en bevat de 9000-nummers, het kleingoed. Dozen met kristal, porselein, aardewerk en heel veel leuke wanddecoraties. Dit zijn goederen die wij tegenkomen als we een totale boedel in behandeling nemen. Als service voor de opdrachtgever vullen we deze dozen met leuk verkoopbaar materiaal. Om 19.00 uur gaan we de vitrinegoederen veilen. Dit is porselein, aardewerk waaronder Rozenburg Den Haag (zie hierboven detail), antiek glaswerk, tin, wapens, schedels, bronzen beeldjes en nog veel meer.

Veiling 6 juli

Op donderdag 6 juli gaan we verder met de veiling van het Aziatica waaronder Chinees porselein. Uit een particuliere inbreng is heel veel mooi porselein binnengekomen waaronder kastkommen, schotels, trekpotjes en een schitterende theepot waarvan u hierboven een detail ziet. Vanuit de hele wereld zal er weer veel belangstelling zijn voor deze veiling waarbij iedere veiling weer mooie resultaten gerealiseerd worden. Ook deze veiling wordt Live gestreamd en zal om 19.00 uur beginnen.

Veiling 7 juli

Op vrijdag 7 juli vinden er ook 2 veilingen plaats. Om 14.00 uur gaan we klein antiek en tapijten veilen. In deze zitting treft u heel veel leuke goederen aan. Na een korte pauze starten we om 19.00 uur met de veiling van Design en Moderne kunst. Een zitting met 230 kavels waaronder het dressoir dat u hierboven ziet, ontwerp is van Louis van Teeffelen. Naast meubelen uit het midden van de 20e eeuw treft u ook moderne kunst aan van bekende meesters.

Veiling 8 juli

Op zaterdag 8 juli sluiten er 2 veilingen die via het Timed Online systeem gaan. U ziet hier nu al of er geboden is en hoe hoog de biedingen op dat moment staan. Het gaat hier om de zitting van de Brocante, de kavelnummers 1000-1567 en de zitting van het Goud en zilver, de kavelnummers 7000-7337. De sluiting van uw biedingen zullen bij beide rubrieken om 19.00 uur starten. Zorg er dus voor dat u op tijd uw biedingen plaatst, dat kan nu dus al. Zodra u overboden wordt, zullen wij u een mail sturen met de notificatie dat u niet meer de hoogst biedende bent.

Genoeg dus om de komende dagen de catalogus op de site te bekijken, uw favorieten aan te vinken of uw biedingen alvast te plaatsen, met 2700 kavels is dat een flinke klus.
Als u direct naar onze digitale catalogus wilt gaan, klik dan HIER

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem