Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

21 juni 2019

Komende week is het weer zover, onze "Zomer veiling" staat voor de deur. Het KNMI verwacht een hittegolf maar binnen de muren van ons monumentale pand Valburg is het koel, gezellig, mooi maar ook heel vol. Het is ons weer gelukt om u volgende week een grote veiling te presenteren. Alle kavels staan op de site, compleet met kavelnummer, richtprijs en de bekende knop om biedingen te plaatsen. Ook aan deze "Zomer veiling" kunt u weer Live meedoen.

Kijkdagen

donderdag 27 juni 11.00-17.00 uur
vrijdag 28 juni 11.00-17.00 uur
zaterdag 29 juni 11.00-17.00 uur
zondag 30 juni 11.00-17.00 uur
Veilingen

maandag 01 juli 19.00 uur en volgende dagen

Het aanbod van antiek is ook deze veiling groot. Naast antieke banken, eethoeken, buffetten, klokken en tapijten zult u tijdens de kijkdagen ook veel mooie andere antieke goederen aantreffen. Hierboven ziet u een klein detail van kavelnummer 1, een antiek kolommenkastje. U moet met de kijkdagen dit meubel maar eens goed bekijken en laat u verrassen hoe mooi antiek gemaakt is, hier kan geen Zweedse meubelgigant tegenop.

Op het gebied van kunst is er deze veiling ook weer veel aanwezig. Werken van o.a. Oskar Schlemmer, Jan Zoetelief Tromp, Louis Apol (2x), Frederik van Rossum du Chattel (2x), Evert Moll, Jan Voerman, A J Zwart, Jan van Vuuren, Antal Peczely en Dirck Dirckzn van Santvoort (1610-1680). Uit een nalatenschap zijn werken binnengekomen van Piet Kloes en zijn er diverse mooie werken van Dolf Henkes. Nieuwsgierig geworden...? Bekijk het aanbod maar eens op onze website.

Soms kom je als veilingmeester hele bijzondere inboedels tegen. Zo ook onlangs in een plaats in Gelderland waar ik bij binnenkomst werd verrast door de aanwezigheid van zoveel Art Deco en Amsterdamse School meubelen, tapijten, spiegels, schilderijen, beelden, accessoires en lampen. Het leek echt of ik zo'n 100 jaar terug in de tijd gestapt was. In de veilingzaal op de begane grond hebben we getracht om de woning na te bootsen. Mijn advies is dan ook om tijdens de kijkdagen direct in de veilingzaal rechtsaf te slaan.

Onze "Schatkamer" puilt ook dit keer weer uit van mooie objecten gemaakt van zilver waaronder diverse koffie- en theeserviezen, miniaturen, strooibussen, broodmanden en bestek en heel veel gouden sieraden uit diverse nalatenschappen. Ook treft u weer een hele mooie collectie horloges aan waaronder een Rolex Oyster Perpetual Just Date. Onze dames zullen tijdens de kijkdagen weer voor u klaar staan om u al het moois te laten zien. Op de ca. 450 kavels kan nu al geboden worden via het bekende Timed Online systeem die sluit op woensdagavond 3 juli vanaf 20.00 uur.

veiling

3134 kavels omvat deze veiling en dat is voor Derksen Veilingbedrijf weer een record. Het was dan ook een enorme puzzel om al het moois een plek te geven. 3 verdiepingen vol met de meest leuke goederen waaronder dit hierboven getoonde geëmailleerde reclamebord, divers brons, aardewerk, plateel, Chinees porselein, kristal, hutkoffers, boeken, Design en Retro. Zelfs buiten op onze binnenplaats kunt u nog 41 kavels aantreffen waaronder tuinvazen, 2 antieke kanonnen en oude tuinmeubelen.

Als u op de hoogte wil blijven van onze werkzaamheden, volg ons dan op Facebook of Instagram. U zult versteld staan wat wij zoal meemaken gedurende de weken voor aanvang van een veiling.

Om de komende tijd door te kunnen gaan met onze werkzaamheden, zijn wij nog op zoek naar een sterke en gemotiveerde vakantiekracht van 16 tot 18 jaar. Ben jij klaar met de studie? Wij kunnen jou zeker een leuke, leerzame en betaalbare zomer bezorgen.

Noteer ook vast de volgende veiling in uw agenda: 23 t/m 26 september (dit in tegenstelling tot de eerde genoemde data van 9 t/m 12 september)

Veel kijkplezier op de website, succes met het plaatsen van biedingen en wij hopen u als compleet team van Derksen welkom te mogen heten op één of meerdere kijkdagen.

Hartelijke groet uit Arnhem

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem