Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

21 januari 2022

Veiling februari 2022

Met deze eerste nieuwsbrief van 2022 wil ik u op de hoogte brengen van de veiling van 7 t/m 13 februari met bijna 3100 kavels. Het is een mooie en interessante veiling geworden en wij kijken uit naar de veilingweek. De kijkdagen zijn weer toegankelijk maar uitsluitend op afspraak, dit willen wij voorlopig zo houden om u en ons team een veilige ruimte te geven. In verband met de stijgende kosten hebben wij besloten om het opgeld met 1% te verhogen. De veilingkosten voor de kopers zijn nu 30%. Kavel- of nummergeld brengen wij niet in rekening.
Alle goederen zijn inmiddels voorzien van een kavelnummer en de website staat voor u klaar om het aanbod te bekijken en uw biedingen in ontvangst te kunnen nemen. Deze veiling zal ook weer Live gestreamd worden zodat u van thuis uit deel kunt nemen aan alle veilingen. Toegang tot de veilingzaal zal dit hele jaar nog niet mogelijk zijn. Nieuwsgierig naar het aanbod? Klik dan HIER om direct naar de catalogus te gaan.

Dear customers,
This newsletter is to inform you about our upcoming "February auction" with 3100 lot numbers. This auction will be held from 7 - 13 February. Please check our website by clicking HERE to see all the items and all the sessions. 7 auctions with Live Streaming, 2 auctions with a Timed Online system which contains gold and silver and small items.

Kijkdagen

donderdag 03 februari 10.00-16.00 uur
vrijdag 04 februari 10.00-16.00 uur
zaterdag 05 februari 10.00-16.00 uur
zondag 06 februari 10.00-16.00 uur
Veilingen

maandag 07 februari 19.00 uur en volgende dagen

Bijzondere collectie

Op woensdagavond 9 februari zullen wij een mooie collectie meetinstrumenten gaan veilen, afkomstig uit een nalatenschap. De collectie bestaat uit een aantal mooie globes, messing kijkers, microscopen, sextanten, kwadranten, tekengereedschap voor kaarten, atlassen, kompassen, gewichten en een clinometer in foedraal. Als u nog nooit een clinometer heeft gezien, dan moet u zeker naar de kijkdag komen.

Bijzonder verzoek

Vanuit de gemeente Heerde kwam een bijzonder verzoek bij ons binnen; of wij de inventaris van de raadzaal van het gemeentehuis wilden veilen. Door reorganisatie van het gemeentehuis zijn nu een aantal goederen overcompleet geworden waaronder de stoelen, tafels, lampen, geluidsinstallatie en de hierboven getoonde pronkkast. Ik weet zeker dat het een feest van herkenning zal zijn voor vele jong verliefde stellen uit Heerde die hier elkaar het "Ja-woord" hebben gegeven. Dit is een unieke kans om een stukje geschiedenis van Heerde in huis te halen. U hoeft alleen maar "Ja" te zeggen maar dan dit keer tegen de velingmeester door te klikken op de blauwe knop "bieden".

Design en meer....

Het aanbod van design is ook deze veiling weer groot. Stoelen, kasten en lampen van bekende ontwerpers staan weer uitgestald op onze eerste verdieping. Met dit grote aanbod mag ik met gepaste trots constateren dat we leider geworden zijn op dit gebied in Nederland als het gaat om mooie design veilingen. Vanuit het buitenland wordt er steeds meer interesse getoond en we mogen steeds meer design inbreng ontvangen vanuit het hele land. Wilt u ook iets bijzonders uit de jaren '60 / '70 door ons laten veilen, neem dan gerust contact op met ons.
Op 2 en 3 april is er een hele mooie beurs in Amsterdam: Design>Icons. De echte liefhebber van design mag deze beurs niet missen dus klik snel HIER voor meer informatie en tickets.

Flipperkast

Naast het aanbod van kunst en antiek kunt u de komende veiling ook een bod doen op een Williams Road Show flipperkast. We hebben deze flipperkast in de veilingzaal geplaatst en met regelmaat hoor ik ons team in de pauze een ware strijd leveren. De flipperkast wordt op maandag 7 februari geveild, daarna is het voor ons team: Game over....

Nieuwe wetgeving

Tot voor kort hadden wij in iedere veiling een mooi aanbod van ivoren objecten. Sinds 19 januari 2022 is de wet ten aanzien van de verkoop van olifantenivoor drastisch gewijzigd. Kort samengevat: er mag geen ivoor meer verkocht worden. Twee uitzonderingen, ivoor aan muziekinstrumenten mag nog wel en de verkoop van ivoor aan musea is ook toegestaan mits het van groot cultuur belang is. Mocht de wet toch nog ruimte gaan bieden om mooie antieke voorwerpen van ivoor te kunnen veilen, dan melden wij ons weer.

Komende week zal ik u weer een digitale impressie laten zien door een leuke opname te maken in de veilingzalen om zo de sfeer te laten zien van het mooie aanbod en u enthousiast te maken voor de komende veiling. Zodra dit geplaatst wordt op ons YouTube kanaal zullen we u een nieuwsbrief sturen waarin we ook de gedrukte catalogus zullen presenteren.

Neem de tijd om de website goed te bekijken, uw lijstje met favorieten samen te stellen en biedingen te plaatsen.

Hartelijke groet uit Arnhem,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem