Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

21 december 2018

Veiling febr. 2019
Kijkdagen

donderdag 31 januari 11.00-17.00
vrijdag 01 februari 11.00-17.00
zaterdag 02 februari 11.00-17.00
zondag 03 februari 11.00-17.00
Veilingen

maandag 04 februari 19.00 uur en volgende dagen

Bezoek de site

De site is veranderd....

Vaste bezoekers van onze website hebben het al gezien, de veiling van 4 tot en met 7 februari staat online en u kunt het aanbod nu al bekijken. Op dit moment zijn er ca. 1500 kavels aan de komende veiling toegevoegd. Een deel moet nog gefotografeerd en bewerkt worden zodat het ook zichtbaar wordt op de site. U kunt door in te loggen ook alvast een lijst met Favorieten samenstellen, dat maakt het zoeken naar de veilingnummers een stuk eenvoudiger. De kavelnummers zullen in de loop van januari op de site geplaatst worden.

Gezicht van de veiling

Object in the picture

Als object van de veiling hebben we dit keer gekozen voor een prachtig bronzen sculptuur van Kees Verkade (geb. 1941) getiteld Dancing Pair, een werk uit 1995 en is nummer 2 van een oplage van 4 exemplaren en is 37 cm hoog. Uit dezelfde inboedel komt een ander werk van Kees Verkade die ook geveild mag worden, een brons uit 1970, 25 cm hoog. Bekijk het aanbod voor de komende veiling en verbaas u over de kwaliteit en de kwantiteit.

Kunst

Mooi aanbod kunst

In de komende veiling treft u een groot aantal schilderijen aan waaronder 4 werken van Willem George Frederik Jansen (1871-1949), 3 olieverfschilderijen en een prachtige aquarel voorstellende een vrouw met kind in duingebied bij een pomp. Naast deze werken zijn er inmiddels ca. 400 kunstwerken binnen gekomen van Nederlandse en Buitenlandse meesters waaronder Nicolaas Bastert, Johannes Wetering de Rooy, Jan van Vuuren, Niek van der Plas, Ad Blok van der Velden en Nico Vrielink.

Toorop

Jan Toorop

Hierboven ziet u een detail van een werk van Jan Toorop (1858-1928) dat door de familie is aangekocht op de veiling van het atelier die gehouden is op 15 mei 1928. Het werk stelt voor "De Zondares" en is op een hele krachtige manier met houtskool op papier gezet. In dit werk herkent u de strakke stijl van werken die hij veel heeft aangewend om religieuze voorstellingen te maken.

Design

Jaren 60 / 70....

Naast alle "Kunst en Antiek", is het aanbod van "Design en Vintage" weer groot. Ook dit keer zullen we een gedeelte van de veilingzaal nodig hebben om de goederen uit de jaren 60 en 70 uit te stallen. Er zijn werken van het ontwerp van Martin Visser, Geoffrey Harcourt, Pastoe, De Sede en diverse Italiaanse ontwerpen. Bezoek met regelmaat onze website omdat deze nog verder aangevuld gaat worden.

Vinyl

Herinnert u zich deze nog.....

Yesterday, Here comes the sun, Hello Goodbye, All my loving... juist, allemaal nummers van de Beatles. Uit een particuliere nalatenschap hebben we ca. 1500 vinyl langspeelplaten binnen gekregen met veel pop w.o. ook KISS, Golden Earring, AC/DC, Status Quo, Jimi Hendrix en ABBA. Wij zullen proberen om tijdens de kijkdagen een kleine discotheek in te richten zodat u terug kunt in de tijd.

Groet

Komende feestdagen

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2018. Dat houdt niet in dat er niet meer gewerkt wordt op de Amsterdamseweg, in tegendeel, er is nog heel veel werk te verzetten. Als wij terug kijken op het afgelopen jaar, dan denken we aan mooie veilingen, bijzondere inbreng en fijne en warme ontmoetingen met u. Veel dank voor al het vertrouwen dat u in ons hele team in het afgelopen jaar gesteld hebt. Wij wensen u hele mooie feestdagen toe en al het goede voor het nieuwe jaar waarin wij weer voor u zullen klaar staan en zitten.

We hopen dat 2019 u veel gezondheid, liefde, geluk en mooie ontmoetingen zal brengen en dat ons team daar een onderdeel van uit mag maken.

Hartelijke groet namens alle vaste medewerkers van Derksen Veilingbedrijf, Liesbeth, Harm, Peter, Bob, Robert, Marcel en ondergetekende.

Mooie dagen gewenst,

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem

Veel kijkplezier op de site en succes met het plaatsen van uw biedingen.