Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

20 mei 2020

Terugblik op de veiling van april

Het was een bijzondere veiling in april. Dit jaar vieren wij ons 75-jarig bestaan en nog nooit hebben we een veiling gehouden zonder publiek in de zaal. Als veilingmeester voelde ik mij als Rob Trip bij het NOS journaal, 3 camera’s op mij gericht en niemand anders dan eigen medewerkers in de zaal. Toch wetende dat er gemiddeld ruim 400 mensen waren ingelogd om deel te nemen aan onze veiling die Live gestreamd werd via 3 kanalen. De maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus heeft aan de veiling geen slecht gedaan. U heeft als klant ons toch weten te vinden en er is veel, heel veel verkocht. Met name de buitenlandse kopers hebben zich van hun goede kant laten zien. Dit laatste was te merken aan het enorm aantal pakketten dat wij mogen versturen over heel de wereld.

Kijkdagen

donderdag 02 juli 11.00-17.00 uur
vrijdag 03 juli 11.00-17.00 uur
zaterdag 04 juli 11.00-17.00 uur
Veilingen

maandag 06 juli 19.00 uur en volgende dagen

Het nieuwe veilen

Bij het evalueren van de afgelopen veiling hebben we geconstateerd dat er één punt is waarop we veel winst hebben kunnen behalen uit de maatregelen en dat zijn de afhaaldagen. Wat een planning was het voor ons en wat een rust was het voor u als klant. Alles stond voor u klaar en de gemiddelde afhaaltijd was 2 minuten.
Hoe nu verder? Tijdens de kijkdagen voor de komende veiling zullen wij beperkt open zijn voor u als publiek. In een volgende nieuwsbrief zal een link geplaatst worden om een kijkbezoek in te plannen voor de kijkdagen. Deze zullen dit keer van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 juli zijn, van 11.00 tot 17.00 uur. De veilingzittingen zullen zijn van maandag 6 tot en met zondag 12 juli, dit keer met een beperkt aantal mensen in de zaal en niet zoals op de foto hierboven, zonder publiek. Meer informatie kunt u nu al aantreffen op onze website, klik HIER. De afhaaldagen zijn hier ook al gepubliceerd en het afhalen zal wederom uitsluitend na telefonische afspraak kunnen.

Vooruitblik op de veiling

Nu gaan wij ons richten op de komende veiling die wordt gehouden op 6 juli en volgende dagen. Wij zijn met ons team al druk bezig om mooie boedels op te halen, te beschrijven en fotograferen en de site steeds verder uit te breiden met het aanbod voor de komende veiling. Diverse verzamelingen zijn binnen gekomen w.o. een prachtige 7-delige boekenserie Flora Batava, Yixing theepot, diverse werken van Germ de Jong, collectie treinen, leuk geëmailleerd reclamebord (zie hierboven)  en nog veel meer. Mijn advies is dan ook: “Bezoek met regelmaat onze site”.

Inbreng voor de veiling

U kunt bij ons op afspraak terecht voor het inbrengen van mooie spullen voor de komende veiling, dit kan op werkdagen van 08.30-17.00 uur. Wilt u een gratis waardebepaling van uw bijzondere spullen? Stuur dan een email naar info@derksen-veilingbedrijf.nl of app wat foto’s naar nummer 0681270430. Op deze manier kunnen wij u adviseren wat het op kan leveren en of het geschikt is voor onze veiling.

Komende dagen

Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei zijn wij gesloten. Vanaf komende maandag 25 mei staan wij weer helemaal voor u klaar, uiteraard met de nodige beschermende maatregelen. Zoals onze premier Mark Rutte al zei: “Voorzichtigheid en economisch belang liggen in elkaars verlengde” en dat onderstrepen wij ten volle.
Wij wensen u hele mooie dagen toe, geniet van het mooie weer, houd afstand, blijf gezond en bovenal, wees waakzaam voor het “Veiling-virus”, het enige virus dat verspreid mag worden….

Hartelijke groet,
 
Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem