Kunst | Antiek | Inboedelveilingen | Taxaties
Bezoek onze website

Nieuwsbrief

15 maart 2019

Kunst en antiek
Kijkdagen

donderdag 11 april 11.00-17.00 uur
vrijdag 12 april 11.00-17.00 uur
zaterdag 13 april 11.00-17.00 uur
zondag 14 april 11.00-17.00 uur
Veilingen

maandag 15 april 19.00 uur en volgende dagen

Antiek

Uit particuliere inboedels hebben we heel veel antiek op mogen halen waaronder 2 kabinetten, 3 antieke schouwspiegels (zie detail plaatje hierboven), vitrinekasten, bureau met opstand, coulissentafel, antieke kristallen kroonluchter, veel Chinees- en Europees porselein, klokken waaronder 2 staande Amsterdamse horloges, zilveren voorwerpen, gouden sieraden en bronzen beelden. Tijdens de kijkdagen zult u zien dat de veilingzalen uitpuilen van mooie kavels die klaar staan om een nieuwe bestemming te krijgen. Noteer die data nu vast in uw agenda, 11 tot en met 14 april van 11.00-17.00 uur.

Collectie beelden

Uit een particuliere nalatenschap hebben we een enorme collectie beelden binnen gekregen. Van een bronzen beeldje van 10 cm hoog tot een installatie van 350 cm hoog voor buiten. In en rondom de woning stonden ca. 50 beelden die we in de komende veiling per opbod gaan veilen. Alle beelden zijn aangeschaft bij toonaangevende galeries en bij de kunstenaars thuis. Onze "Design kamer" op de begane grond hebben we dan ook omgetoverd tot een ware galerie.

Verzamelingen

Het aanbod van de diverse verzamelingen is ook deze veiling groot en zeer gevarieerd. Naast plateel, Europees- en Chinees porselein is er ook een verzameling oude blikken binnengekomen waaronder het bekende blik van M C Escher. Prachtig om te zien hoe men in ca. 1900 met een speciale druktechniek de meest mooie blikken kon decoreren.

Het team is nog druk bezig om mooie foto's te maken en deze op de site te plaatsen. Kijk de komende week dus met regelmaat even en verwonder u over het grote en mooie aanbod van deze april-veiling.

Hartelijke groet uit Arnhem en een fijn weekend gewenst.

Albert Keddeman
Derksen Veilingbedrijf
Arnhem

Schilderijen

Deze week liepen we tegen het probleem aan dat we muren tekort kwamen. Het aanbod van schilderijen is enorm en de werken moeten toch een plekje krijgen aan de muur of aan de schotten. Het aanbod van de schilderijen is ook zeer divers. Uit een nalatenschap hebben we een grote collectie schilderijen binnen gekregen van schilders van de Veluwezoom waaronder Markus, Munnininghoff, Ferwerda, Kuypers en van Ingen. Het aanbod van moderne schilderijen is ook groot, mede door de collectie schilderijen van Wim Motz. In het plaatje hierboven ziet u een detail uit een werk van Dirk Filarski (1885-1964) uit de periode dat hij in Portugal gewerkt heeft. Kortom, genoeg keus.

Bezoek onze website de komende weken met regelmaat